Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:39, 13. 5. 2021.

| Društvo

Letnji red vožnje problem za Nišlije, na stajalištima se čeka autobus u koji može da se uđe

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
guzve-stajalista3-foto-tr
Ko će prvi? foto: JV/T. R.

Zbog manje polazaka koje je doneo letnji red vožnje, uveden ranije u odnosu na prethodne godine, autobusi gradskog prevoza u Nišu su puni, a u vreme špica gužve su i na stajalištima jer građani ne mogu u krcate autobuse, pa čekaju one u kojima ima mesta. Kažu, tako je nemoguće poštovati epidemiološke mere i strahuju za svoje zdravlje. U Upravi za komunalne delatnosti kažu da imaju u vidu primedbe građana i da će pokušati da nađu neko rešenje.

Oko 15 sati na autobuskoj stanici kod nekadašnje Elektronske industrije desetine ljudi nestrpljivo čeka prevoz. Neki od njih već znaju da je velika mogućnost da neće moći u prvi autobus koji naiđe.

Među njima su i radnice fabrike Astel koje kažu da poslednjih dana autobus čekaju jako dugo, kao i da se manji broj polazaka nikako ne uklapa sa završetkom njihovog radnog vremena. guzve-stajalista-foto-tr Čeka se nekad dugo dok se ne uđe u autobus; foto: JV/T. R.

Čekamo bus iz Niške Banje i Brzog Broda i po pola sata, a onda kad stigne, ne možemo svi da uđemo jer je prepun i moramo da čekamo sledeći. Ponekad propustimo tako i više od jednog polaska, sve dok ne naiđe neki gde ima mesta - kaže radnica fabrike Astel.

Dok u autobus uspevaju da uđu najuporniji, na određenim stajalištima je konstantna gužva, a mnogi ne nose zaštitne maske. Takva je slika na stanicama na Trgu Kralja Aleksandra i Trgu Kralja Milana, gde su stajališta za više linija.

Nije neuobičajeno i kašnjenje redovnih polazaka na nekim linijama, što dodatno otežava situaciju sa već “proređenim” polascima, kažu Nišlije. Građani kažu i da kašnjenja pokušavaju da prijave preko broja telefona za sugestije i primedbe navedenog na sajtu Direkcije, ali da je ta telefonska linija najčešće zauzeta ili se niko ne javlja.

Osim toga, pitaju se kako u prepunom autobusu da poštuju epidemiološke mere i zaštite svoje i zdravlje drugih putnika, pa apeluju na nadležne da se do daljeg vrate zimski red vožnje.

Kako da se čuvamo i budemo bezbedni kad dišemo za vratom jedni drugima? - pita se jedna građanka.

guzve-stajalista2-foto-tr Manje polazaka, manje i mesta; foto: JV/T. R.Načelnica Uprave za komunalne delatnosti Snežana Jovanović kaže za Južne vesti da još uvek ne može da kaže ništa o eventualnom odlaganju letnjeg reda vožnje.

Upoznata sam sa primedbama građana i pokušaćemo da nađemo neko rešenje sa Direkcijom za javni prevoz, bavićemo se time sigurno, ali još uvek vam ne mogu reći ništa konkretno povodom toga - navodi Jovanović.

Podsetimo, iz Direkcije za javni prevoz kazali su da je letnji red vožnje ove godine uveden ranije zbog manjeg broja putnika i poboljšanja epidemiološke situacije, ali i da ta odluka ne zavisi od njih, već od Uprave za komunalne delatnosti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    18:52 // 13. 5. 2021.

    Alo, glasaci sns-a, korisnici usluga fantomske direkcije za prevoz, sta kazete?
    "Neka ,neka ce se guramo, vazno da je Guski dobro." Srecan put !

  • Sakrili se nema ni table sa natpisom

    17:02 // 13. 5. 2021.

    To treba pitati Upravu za Komunalne delatnost i Saobraćaj eno ih sakrili se iznad apoteke u centru kod Suda,
    ispred ulaza u zgradu NEMAJU NI NATPIS ne mogu Nislije da ih pronadju kad treba nešto da završe za Saobraćaj ili Energetsku efikasnost oni imaju moćnu drugaricu u Kabinetu koja ih štiti i pokriva i deli funkcije ko bombone, kad odem nešto da pitam uvek su na terenu tj u nabavku bele pande

  • Lale

    11:29 // 13. 5. 2021.

    Nek se vakcinisu pa nece da se plase

    • Osvesceni gradjanin

      13:16 // 13. 5. 2021.

      Ne plasim se virusa vec glupih i zombiranih ljudi...idu ulicom i gledaju u mene i misle da mogu kroz mene da prodju. O vozacima da ne govorimo...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: