Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:54, 16. 8. 2013.

| Društvo

Letuju u Egiptu i tokom vanrednog stanja

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
Egipat.jpg
foto: znanje.org

Dva dana posle proglašenja vanrednog stanja u Egiptu i uličnih sukoba u kojima je poginulo stotinak ljudi, broj niških turista koji će letovati u ovoj zemlji za sada nije značajno opao.

Zoran Prvić iz niške agencije "Holiday travel" kaže da dolazi do otkazivanja aranžmana, ali da, s druge strane, odmah dođu novi interesenti koji biraju letovanje u Hurgadi ili Šarm el Šeiku zbog izuzetno niskih cena.

- Organizatorima putovanja se ne isplati da otkazuju čarter letove jer su ih unapred zakupili, a i vlasnici egipatskih hotela nude niže cene. Zato u septembru možete letovati u Hurgadi, u hotelu sa 4 zvezdice, "all inclusive", sa avionskim prevozom za svega 330 do 370 evra. - objašnjava Prvić.

Prvić kaže da izlet u Kairo, gde su ulični sukobi najčešći, odavno nije deo aranžmana srpskih agencija.

Objašnjava da u letovalištima kao što je, na primer, Šarm el Šeik ne može doći ni do kakvih protesta, jer se tamo nalazi samo kompleks hotela, a svi radnici u njima su stranci, uglavnom Rusi, koji "nemaju razlog za proteste". Prema njegovim informacijama, u Egiptu trenutno letuje oko 700 Srba

Nijedna niška agencije nije organizator letovanja na egipatskom primorju, ali one posluju kao subagenti uglavnom beogradskih agencija.


Srpski turisti nisu ugroženi

Iz Ministarstva spoljnih poslova ne preporučuju putovanja u Egipat, ali za one koji su već tamo iz Ambasade Srbije u Egiptu savetuju turistima da se pridržavaju svih mera i odredbi koje se tiču vanrednog stanja i poštuju policijski čas.

Preporučuje im se i da ne idu u unutrašnjost zemlje, niti na izlete kopnenim putem, jer se mogu desiti protesti ili blokade saobraćaja.  Egipat Izvor: africanwildlifesafaris.com.au

Ambasador Srbije u Egiptu Dragan Bisenić rekao je za Južne vesti da od srpskih turista do sada nije dobio "nikakve upozoravajuće informacije koje bi ukazivale na smetnje u bezbednosti boravka ili u turističkom komforu".

- Svi naši turisti su dobro i provode vreme u aktivnostima uobičajenim za godišnje odmore. Ambasada je u stalnom kontaktu sa predstavnicima egipatskih turističkih vlasti, snagama bezbednosti, turističkim agencijama i sa našim turistima 24 časa dnevno, za svaku vrstu pomoći - kaže Bisenić.

Egipatsko predsedništvo je saopštilo da će vanredno stanje u Egiptu trajati mesec dana.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nišliski Džeronimo

    16:13 // 19. 8. 2013.

    Ogavno! Dok ljudi grcaju u samrtnom hropcu turisti uživaju u svojim perverzijama.

  • zoran

    08:39 // 19. 8. 2013.

    pa da dok bude dobro ostaće kad zagusti eto države avionom da vrati u srbiju i da zaštiti svoje državljane

  • His Dudeness

    22:52 // 17. 8. 2013.

    pa znas sta...mogli bi i da se prijave u dobrovoljce za neku stranu, pa da se vrate ili s nekom kintom ili u kovcegu? Verovatno im prija miris krvi i lelek koji prati klanje dok se kupaju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: