Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:03, 23. 4. 2018.

| Društvo

Licitacijom dresova poznatih sportista pomažu Prokupčaninu

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Amfiteatar
Prodavaće se dresovi poznatih i predmeti sa stranice "Neguj mo srbski jezik"; foto: JV

Knjige, dresovi sportista i rekviziti prodavaće se na amfiteatru nišavskog keja u utorak 24. aprila od 20 sati, a sav novac koji bude prikupljen tokom licijaticije, najavljuju organizatori akcije, namenjen je 7-godišnjem Mladenu Simiću iz Prokuplja, koji boluje od cerebralne paralize.

Za ovogodišnju licitaciju su svoje predmete, dodaju organizatori, poslali sportisti Viktor Troicki, Olga Danilović, Andrija Gerić, Tamara Radočaj, Sava Ranđelović, Gojko Pjetlović, Stevan Živković, Dušan Petković, Aleksandar Jovanović, Saša Stojanović, igrači Crvene Zvezde, kao i Fejsbuk stranica “Neguj mo srbski jezik”.

Osim toga, kako kažu, licitiraće se i knjige, vaučeri različitih sponzora i paketi iznenađenja.

Novac koji budu prikupili od prodatih predmeta će, kako kaže predsednik resora za humanitarni rad na Ekonomskom fakultetu Lazar Joksimović, uplatiti Prokupčaninu koji boluje od cerebralne paralize.

Iz razgovora sa Udruženjem za socijalni rad grada Prokuplja i psiholozima, došli smo do zaključka da je pomoć trenutno najneophodnija Simić Mladenu iz Prokuplja, koji ima 7 godina i boluje od cerebralne paralize. Pored toga, situaciju otežava i činjenica da mu je otac, takođe zbog zdravstvenih problema nezaposlen, a majka na Institutu za majku i dete sa Mladenom - pojašnjava Joksimović.

Inače, akciju “Licitiraj na keju” organizuje Studentska asocijacija “Nova” i Studentski parlament Ekonomskog fakulteta u Nišu.

Podsetimo, u prethodnim akcijama je prikupljeno više od 400.000 dinara, a humanitarnoj akciji dosad su se priključili i slali svoje predmete poznati sportisti i muzičari. Učestvovala su i pozorišta, biblioteke i horovi iz Niša, kao i kozmetički i frizerski saloni, turističke agencije i druge ustanove koje su poklanjale vaučere.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: