Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:01, 20. 5. 2014.

| Društvo

Lidiji Usković nagrada za toleranciju

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
490x370-radnicajkp.jpg
Foto: www.radiocity.rs

Radnica JKP “Mediana” Lidija Usković dobitnik je ovogodišnje nagrade za toleranciju “Car Konstanin” koju dodeljuje Skupština Grada Niša.

Podsetimo, Lidija Usković je početkom aprila bila izbačena iz prostorija Unikredit banke kada je u radnoj uniformi došla na zakazani termin za dodelu kredita, a od nje je zahtevano da napusti poslovnicu i dođe ''pristojno obučena''.

- Ono što je najznačajnije, doživljena neprijatnost i bol nisu takli njenu čistu dušu. Bez gorčine je govorila o onome što joj se desilo, ne optužujući nikoga, zahtevajući samo poštovanje časnog posla kojim se bavi - stoji u obrazloženju Komisije za dodelu nagrade.

lidija grad Lidija Usković (desno) na prijemu kod gradonačelnika Niša - arhivska fotografja;

Lidija se, kako kaže, iznenadila kada je čula da nagrada pripada njoj i poručuje da “svako treba pre svega da ceni sebe, da bi ga i drugi cenili”. Ona napominje da u Nišu ima tolerantnih ljudi, ali da je i veliki broj onih koji su skloni diskriminaciji i netrpeljivosti.

Kako se navodi u saopštenju Komisije za dodelu nagrade “Car Konstanin”, Lidija Usković je “pokazala i dokazala kako se, i pored doživljene nepravde, neguje i afirmiše tolerancija i kultura dijaloga”. Napominju i da njeno držanje može biti “primer tolerantnog ponašanja i doprinos unapređivanju i očuvanju ljudskih prava i sloboda u Gradu Nišu”.

Inače, ovo nije prvo priznanje koje dolazi u ruke Lidije Usković. Ona je u Gradskoj opštini Medijana proglašena za najboljeg komunalnog radnika u 2013. godini, a kao predstavnik preduzeća u kojem radi bila je i na prijemu kod gradonačelnika Niša.

Nagrada za toleranciju “Car Konstanin” ustanovljena je 2013. godine povodom obeležavanja 1700 godina od donošenja Milanskog edikta, a prvi laureat je niški arhitekta Ivan Redi.

Nagrada se sastoji od diplome o dodeli nagrade i medalje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milivoj

    07:50 // 21. 5. 2014.

    Treba istrpeti i istolerisati nekog nevaspitanog i nestručnog službenika koji te diskriminiše, a Lidija je to dostojanstveno uradila. Zaslužila je nagradu!

  • Milance Vracarevic

    19:36 // 20. 5. 2014.

    Bravo,jako fina zena!

  • Перица Мали

    13:53 // 20. 5. 2014.

    Браво,коначно и једна добра вест.Ипак нисмо скроз на дну,има наде.А за све њене врлине наградити је неким местом у канцеларијама Медијане,пружити прилику и другим да се доказују,време једа преда метлу

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: