Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:45, 4. 6. 2014.

| Društvo

Lidiji Usković uručena nagrada za toleranciju

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
lidija-uskovic-nagrada4.JPG
Lidiji priznanje uručio predsednik Skupštine Grada Niša

Radnici JKP “Mediana” Lidiji Usković, koja je u žižu javnosti dospela nakon što je bila izbačena iz banke zbog radne uniforme, svečano je uručena nagrada za toleranciju “Car Konstanin”.

Lidija kaže da je velika čast što je ovo priznanje pripalo baš njoj i napominje da “svako treba pre svega da ceni sebe, da bi ga i drugi cenili”.

- Želim da poručim ljudima da budu tolerantni prema svakome i svačemu, jer dobrota se isplati i dobro se dobrim vraća - kaže Lidija Usković.

Ona kaže da neprijatnost koju je doživela u banci nije uticala na nju, jer, nažalost, ovo nije bio prvi put da je neko ponizio zbog posla koji radi.

Predsednik Skupštine Grada Niša Mile Ilić, koji je uručio priznanje Lidiji, kaže da je nagrada otišla u prave ruke i da je ova hrabra Nišlijka pokazala kako treba biti tolerantan, kako uzdignute glave primati udarce i smerno se boriti za ljudska prava.

lidija nagrada Lidija uzdignute glave podnela neprijatnu situaciju

- Verujem da se ono što se dogodilo Lidiji Usković više neće desiti, ne samo u našem gradu, već u celom svetu. Moramo se boriti da podignemo glas prema onima koji svojim postupcima čine nepravdu po osnovu vere, rase, socijalnog porekla i truditi da tolerancija bude sastavni deo naših života - napomenuo je Ilić.

Kako se navodi u obrazloženju Komisije za dodelu nagrade “Car Konstanin”, Lidija Usković je “pokazala i dokazala kako se, i pored doživljene nepravde, neguje i afirmiše tolerancija i kultura dijaloga”.

Podsetimo, Lidija Usković je početkom aprila bila izbačena iz prostorija Unikredit banke u Nišu kada je u radnoj uniformi došla na zakazani termin za dodelu kredita, a od nje je zahtevano da napusti poslovnicu i dođe ''pristojno obučena''.

Poklon preduzeća - 20% uvećana plata

S obzirom da nagrada za toleranciju nema novčani deo, već se sastoji od diplome i medalje, rukovodstvo preduzeća “Mediana” u kojem Lidija radi nagradiće je uvećanjem plate za 20% u narednih 6 meseci.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • IVONA

    23:51 // 5. 6. 2014.

    DA VIDIMO ONOG KO JE IZBACIO I KAKO JE KAZNJEN!

  • Tolerantni EPP

    13:45 // 5. 6. 2014.

    Sad joj podignite spomenik sa Vašim likovima ispod pa da pređemo na ozbiljnije probleme jer mislim da ste se dosta naslikali i izreklamirali na ovom u svakom slučaju negativnom primeru tolerancije !

  • Ja

    12:47 // 5. 6. 2014.

    Cime se zvanicnici u ovom gradu... Gospode Boze. Ja sam zgrozena vise ovim. A to sto ona u vreme radnog vremena ide u banku, to nije bitno. Pa tamo da se plati racun treba vise od pola sata...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: