Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:45, 27. 9. 2022.

| Društvo

Likvidacija "Hammeuma" na predstojećoj Skupštini, poslanici iz Niša ponovo zabranjeno prisustvo

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Zgrada Prokuplja
Skupština je zakazana za sutra u 10 sati; Foto: Lj. M.

Prethodnih meseci više puta najavljivana odluka o likvidaciji prokupačkog JKP Hammeuma biće prva tačka sutrašnje sednice lokalne Skupštine. Narodna poslanica Jelena Milošević iz Niša najavljuje da će biti prisutna na sednici, iako joj je tokom dana stigao dopis da joj ulaz neće biti dozvoljen, a dolazak su najavili i nezadovoljni radnici tog prokupačkog preduzeća.

Nakon što skupštinska većina u lokalnom parlamentu, koju čine poslanici Srpske napredne stranke, izglasa odluku o likvidaciji, 105 radnika JKP Hammeuma će dobiti 9 prosečnih plata u Srbiji, a kako je ranije rečeno, ponuđeno im je i posredovanje prilikom zapošljavanja u kompaniji "Leoni" u Prokuplju.

Da će biti likvidirano Javno preduzeće koje su 2015. godine prokupački naprednjaci oformili i u njemu objedinili sva komunalna preduzeća i pojedine službe, najavio je gradonačelnik Milan Aranđelović sredinom juna za skupštinskom govornicom, odmah nakon što je izglasana odluka da se podeli na 3 preduzeća, od kojih se jedno - sa najprofitabilnijim delatnostima - izdaje koncesionaru na 15 godina, ali i formira novo preduzeće Gradski vodovod. dnevni red Dnevni red sutrašnje Skupštine Prokuplja; Foto: Lj. M.

Mi već imamo nekoliko projekata koje ćemo dati radnicima Hammeuma da rade i zarade platu. Ako oni to mogu, ostaće i to će funkcionisati, ali ako neće da rade i ne zadovoljavaju uslove, moraćemo da likvidiramo to preduzeće do kraja godine. Od njih sve zavisi - rekao je tada Aranđelović.

Odmah su radnici Hammeuma posumnjali da će ih zadesiti sudbina ranije likvidiranog Sportskog centra, gde je 70-ak radnika ostalo bez posla.

Radnici Hammeuma su pokušali da protestima skrenu pažnju i odgovore nadležne da ugase preduzeće, razgovarali su više od 5 sati sa predstavnicima Grada i firme, ali do dogovora nije došlo, a nadležni su ostali pri odluci da ugase firmu.


Poslanica iz Niša i pored zabrane dolazi da prisustvuje Skupštini

Jelena Milošević, narodna poslanica Stranke slobode i pravde, po drugi put zaredom ne dobija dozvolu predsednika Skupštine Dejana Lazića da prisustvuje zasedanju. jelena milošević SSP Narodna polsnica Jelena Milošević podržava radnike Hammeuma; Foto: Lj. M.

Ja njegovu dozvolu nisam ni tražila, već sam ga samo obavestila o mom dolasku. Kao poslanik imam pravo da prisustvujem Skupštini i ne vidim problem zašto se neko plaši toga. Skupština je javna i ja ću biti tamo - tvrdi Miloševićeva.

Dodaje da se u odgovoru koji je dobila od predsednika Lazića pominju, po njenim rečima, potpuno neprihvatljivi razlozi zašto ne može da prisustvuje Skupštini, a da joj se, između ostalog, sugeriše da javnost u radu prati putem medija, iako lokalna televizija koja snima sednicu, to emituje u odloženom snimku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: