Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:24, 3. 8. 2018.

| Društvo

Limun skapava u "Tržnici", direktor kaže da zbog toga nemaju gubitke

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
limun
Radnici kažu da umesto na pijaci, limun propada u magacinu; ilustracija; foto: Pixnio

Još pre nekoliko meseci je niško preduzeće koje se bavi održavanjem pijaca, a odnedavno i veleprodajom voća i povrća, nabavilo dvadesetak tona limuna, a prema tvrdnjama radnika više je bačeno nego što je prodato. Direktor JKP Tržnica Goran Đorđević kaže da “limun kalira kao i drugi poljoprivredni proizvodi”, ali tvrdi da preduzeće zbog toga nema gubitke.

Redakciji Južnih vesti se još pre par meseci javilo nekoliko radnika Javno-komunalnog preduzeća Tržnica koji tvrde da su svakodnevno bili prisiljeni da provode vreme u hladnjači u kojoj je bilo dvadesetak tona limuna koji je nabavljen iz Turske, a posao im je bio da odvajaju pokvarene i trule voćke.

Veliki je otpadak i firmi se time nanosi finansijski udarac. Oni su dosad prodali 400, 500 kg samo. Taj limun je prema našim informacijama nelegalno uvežen i sada propada i oni ga bacaju. Time se nanosi velika šteta preduzeću - tvrdi jedan od radnika.

Na tvrdnje radnika da ovaj citrus propada u hladnjači, umesto da se prodaje na pijaci, direktor Goran Đorđević odgovara da je činjenica da limun kalira poput svih ostalih poljoprivrednih proizvoda, ali ne u meri da Tržnica zbog toga ima gubitke.

Ipak, nije naveo koliko je od nabavljene voćke prodato, a koliko je propalo u hladnjači.

Smatramo da smo ovim potezom uradili odličnu stvar, ponovo uspostavili kontakte sa velikim kupcima u Srbiji, ustanovili pravila vezana za veleprodaju u Tržnici, opremili magacin i pripremili teren za dalje obavljanje ove delatnosti - kaže Đorđević.

Đorđević kaže i da menandžment preduzeća nije upoznat sa ovim tvrdnjama radnika, jer im se niko nije požalio, dok radnici čak tvrde da su morali po 5 kg limuna da nose kući, a to im se navodno naknadno odbijalo od plate.


Kupili limun da bi osigurali redovne plate

Limun su nabavili od sopstvenih para i od tog posla nemaju gubitak, tvrdi direktor, a nadaju se da će time moći i da povećaju prihode, osiguraju redovne plate, obezbede novac za investicije, donekle suzbiju vanpijačnu prodaju i doprinesu da se smanji cena proizvoda na tržištu u Nišu.

Tržnica je ponovo pokrenula veleprodaju voća i povrća odlukom kolegijuma i nadzornog odbora na osnovu šifre delatnosti koju poseduje. Razlog je pokretanje dodatne delatnosti iz koje bi JKP Tržnica ostvarivala dodatne prihode i na taj način obezbedila redovne zarade kao i likvidno poslovanje u narednom periodu - dodaje Đorđević.

I većnik zadužen za komunalna preduzeća Igor Vojinović nije precizirao šta je sa pokvarenim limunom, već je naveo da se Tržnica osim održavanjem pijaca bavi i veleprodajom voća i povrća, da bi obezbedila dodatne prihode za "normalizaciju poslovanja preduzeća", imajući u vidu da slična preduzeća otežano posluju, zbog opšteprisutnog trenda recesije u pijačarstvu.

Podsetimo, ovo niško preduzeće je nedavno bilo u blokadi par dana, zbog duga za struju, pa su JKP Mediana, Naissus i Parking servis morali da pozajme 6 miliona dinara Tržnici da bi radnici mogli da prime platu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mile s bubanj

    10:06 // 4. 8. 2018.

    Limun sa tanjom ili debljom korom? To je jako bitno,jer npr.nektarine uodnosu na standardne breskve,ili praske ne daj Bože,kaliraju u većoj meri,ali to ne umanjuje potražnju za njima.Naprotiv, dlake (na jeziku) odavno nisu u modi,medjutim ako su plate radnika iz surdulice ugrožene za to će se pobrinuti mladi radnik iz Požarevca...možda. Dakle direktor tržnice je apsolutno u pravu,ali ujedno luk. .

    • Rile sa mramor

      13:27 // 5. 8. 2018.

      Šta si bre hteo da kažeš? jel neko razumeo tvoju pisaniju?Jedino što sam razumeo da braniš ovog lakrdijaša.U čemu je veza između dlaka na jeziku,deblje limunove kore. mladog radnika iz požarevac i radnika iz surdulicu?

  • dizajner

    09:07 // 4. 8. 2018.

    Bitno je da dva stana koja je u medjuvremenu nabavio ne kaliraju.lako je njemu dok ga njegov politički otac Bandjur štiti.Ne može mu niko ništa.

  • sozontije

    05:06 // 4. 8. 2018.

    Prodajite ga po pristupacnim cenama,pa nece propasti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: