Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:19, 2. 5. 2024.

| Društvo

"Lipov lad" ipak ne postaje vrtić, Grad odustao od rekonstrukcije

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
lipov lad
Objekat je u gradskoj svojini; foto:printscreen/Google maps

Iako su iz gradske vlasti više puta najavljivali da će nekadašnji restoran "Lipov lad" u niškom naselju Duvanište biti pretvoren u vrtić i raspisan je tender za izvođača na koji su se javila 3 ponuđača, Grad Niš je odustao od ove rekonstrukcije. Kako je navedeno o odluci o obustavi javne nabavke, odustalo se od adaptacije ovog objekta jer smatraju da će rekonstrukcijom "Medikoterapije" rešiti problem smeštaja predškolske dece.

Da će objekti "Medikoterapije" u Čairu i nekadašnjeg restorana i trgovine biti adaptirani u vrtiće najavili su prošle godine iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.

Potom je 2. marta Grad Niš, odnosno Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj, raspisala javnu nabavku kojom traži izvođača koji će osmisliti projekat prenamene objekta, ali i izvesti radove na rekonstrukciji "Lipovog lada" koji je u gradskoj svojini. Procenjena vrednost nabavke je bila 80 miliona dinara bez PDV-a.

Tender je završen 18. marta, a pristigle su 3 ponude, od kojih je samo jedna ocenjena kao ispravna i prihvatljiva. Međutim, KLER je odustao od tendera.

Naručilac je u toku trajanja postupka odlučio da odustane od javne nabavke i obustavi postupak iz razloga što će postojeću potrebu za adekvatnim celodnevnim smeštajem dece predškolskog uzrasta rešiti kroz adaptaciju drugog objekta na teritoriji Niša - “Medikoterapija”, čiji su smeštajni kapaciteti dece veći, a troškovi rekonstrukcije i adaptacije tog objekta manji u odnosu na smeštajne kapacitete i troškove rekonostrukcije objekta “Lipov lad” u Nišu - navodi se odluci o obustavi javne nabavke.

Ističu da su odustali od rekonstrukcije i da neće ponovo pokretati nabavku za adaptaciju ovog objekta u vrtić.

Inače, krajem aprila KLER je raspisao tender za rekonstrukciju "Medikoterapije", a tender je otvoren do 7. maja. Kolika je procenjena vrednost nabavke, nije objavljeno.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    19:33 // 4. 5. 2024.

    U Patrisa Lumumbe i Naserovoj ulici ne mogu dva vozila da se mimoiđu. Ne vidim kako je onda idealna lokacija za vrtić, samim tim što nema ni dovoljno parking mesta. S' druge strane, idealna lokacija za vrtić bi mogla da bude ona livada duž bivšeg Merkatora koja, ionako, ničemu ne služi osim za olakšavanje tokom cele godine i trošenje goriva iz budžeta za košenje

  • Milja

    21:46 // 2. 5. 2024.

    Lazi, lazi i samo lazi! To je gradska vlast!

  • Baki

    21:23 // 2. 5. 2024.

    Ma koji bre vrtic koji crni tenderi polako sa namestanjima dajte uozbiljite se poslove da date ozbiljnim firmama a ne peracimapara koji rade poslove kao macka repom cisto da se eto otvori nesto zamazano farbom uostalom moze da se nadje i neka bolja lokacija.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: