Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:14, 29. 9. 2021.

| Društvo

Lista je konačna - socijalni stan i zetu gradonačelnice Niša

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti
Socijalni stanovi
Stan i za zeta gradonačelnice Niša; foto: V. M.

Nakon skoro tri nedelje od predloga rang-liste za kupovinu socijalnih stanova u Majakovskog, izašla je i konačna lista na sajtu Grada i na kojoj je potvrđeno da dvosobani gradski stan po ceni manjoj od tržišne kupuje zet gradonačelnice Dragane Sotirovski.

Vest da je Vedran Ivanović, zet gradonačenice Niša i pomoćnik direktora Apoteka Niš, na listi za stanove koje je gradilo gradsko preduzeće Gradska stambena agencija i koja je objavljena na gradskom sajtu, uzburkala je nedavno javnost Niša, a lista onih kojima je odobrena kupovina je sada i konačna.

Stan ide Ivanoviću, koji je od 270 građana Niša, koji su se javili na konkurs, dospeo na visoko 24. mesto.

Tako će se i ćerka gradonačelnice Niša i zvanično useliti u dvosoban stan koji se prodaje po ceni kvadrata koja je manje od tržišne. 243095944_336196094950089_2306587690915196149_n Vedran Ivanović na konačnoj listi; foto: Grad Niš

Na konačnoj listi za kupovinu takozvanih socijalnih stanova u Duvaništu, osim zeta gradonačelnice Niša, nalazi se i funkcioner Srpske napredne stranke i odbornik Uroš Radulović, koji kupuje dvoiposoban stan.

Podsetimo, iako su od same izgradnje stanovi nosili neformalni prefiks “socijalni”, a tako ih je zvala Sotirovski i pozivala Nišlije da se prijave, njena prva reakcija na rang-listu na kojoj je i njen zet bila je da stanovi nisu socijalne kategorije, već su građeni kao podrška stanovanju. U gradskim dokumentima i planovima oni jesu za socijalno stanovanje, a tako je pojašnjeno i u priručniku Stalne konferencija gradova i opština - socijalni stanovi su podrška stanovanju za one koji nisu u mogućnosti da plate punu tržišnu vrednost nekretnine.

Zato što je njen zet na listi, gradonačelnca je, kako je rekla, pitala Agenciju za sprečavanje korupcije da li je u sukobu interesa, ali nije precizirala da li je pitala pre ili posle objavljivanja konkursa.

Vest da je zet na preliminarnoj listi izazvala je različite reakcije u javnosti, a reagovala je i opozicija.

Mogućnost da stranački kadrovi, direktori i rođaci funkcionera u Nišu kupuju stanove po nižoj ceni, pokušala je da opravda i Gradska stambena agencija, pa navela da su socijalni stanovi deljeni po pravilniku i da su proveravani i prihodi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • TuRb●BOT

    21:53 // 4. 10. 2021.

    Dace Bog pa da stanujete svi zajedno u mardelj !!!

  • Nislija

    12:06 // 4. 10. 2021.

    Gradonacelice,nemas ni obraz ni savest a posedujes TRI stana na svoje ime,da li u sva TRI zivis istovrememo,daj cerki jedan a socijalnk daj kome Treba

  • teča

    13:15 // 2. 10. 2021.

    Zanima me, šta na sve te mahinacije, pljačke, korupciju, kažu njihovi glasači? Imaju li oni oči i uši ili slepo veruju pinku, informeru, telegrafu i naposletku, vođi i njegovim slugama? Jer, nemoguće je da je sve neistina ili izmišljotina političkih protivnika.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: