Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:30, 12. 1. 2022.

| Društvo

Ljubiša Janić otišao u penziju, pa postao savetnik direktora UKC Niš

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
ljubiša janić
Ljubiša Janić postao savetnik Zoranu Perišiću; foto: S. M.

Nakon što je sa mesta pomoćnika gradonačelnice Niša otišao u penziju, Ljubiša Janić je postao savetnik za pravna pitanja direktora Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu Zorana Perišića. Angažovao ga je, kaže Perišić, na tri meseca da bi pojačao tu službu.

Dugogodišnji funkcioner Gradske uprave, a potom i pomoćnik gradonačelnice Dragane Sotirovski, samo mesec dana je uživao u penziji. Naime, nakon što je na lični zahtev razrešen funkcije pomoćnika gradonačelnice zbog odlaska u penziju, postao je savetnik prvom čoveku Kliničkog centra u Nišu.

Nakon što je Radan Ilić otišao u notare, potreban mi je neko ko će malo tu službu da pojača, stabilizuje, njegovo iskustvo i znanje su mi potrebni pošto znam kako radi, više godina sam radio sa njim. Dobio je ugovor na tri meseca, angažovan je 4. januara, nakon što je otišao u penziju - kaže Perišić.

Podsetimo, Janić je baš u vreme kada je Perišić bio gradonačelnik Niša kao načelnik Uprave za imovinu i inspekcijske poslove uhapšen zbog sumnje da je umešan u korupciju i da je oštetio budžet Grada za 9,5 miliona dinara, ali je oslobođen optužbi.

Dve godine posle toga je postavljen za načelnika jedinstvene Gradske uprave, ali je ona krajem 2020. godine reogranizovana. Njegovo ime se nije našlo među načelnicima nijedne od novih 6 uprava, iako je prethodnih godina bio neko ko se pita za sve, ali je postao pomoćnik gradonačelnice i obavljao je tu funkciju sve do 3. decembra 2021. godine.

Biografiju Ljubiše Janića možete da pročitate u rubrici "Ko je ko?".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pojačanje

    14:08 // 13. 1. 2022.

    Postavljen je tu od strane SNS-a. Tu se Perišić ništa ne pita. Izjava dotičnog V.D. direktora "potreban mi je neko će malo tu službu da pojača, stabilizuje" govori puno toga. U vreme prethodnog direktora primljeni kvazi pravnici sa kupljenim diplomama, svi oni su diplome dobili na privatnim fakultetima. A o izgubljenim sporovima zbog "velikog znanja" pravnice drugom prilikom. Sama će se pronaći.

  • B.Petrović,dipl.ing.iz1979.

    11:36 // 13. 1. 2022.

    SNS perionica kartela AV&sns, ima vrlo bogat program pranja narodmog novca.
    Jedan od programa je i zapoşljavanje honoraraca, raznih saradnika, savetnika, konsultanata i pendzionera.
    Angažuju osobu, izdignu joj normalnu naknadu za 50% više od stvarne zarade.Osoba prihvata takvo naduvano rešenje I zaradu jer ja zadovoljna svojim delom.Naduvani deo od 50% ide SNS-u.Prosto da i Bojzi razume?!

  • Igor

    11:24 // 13. 1. 2022.

    Da li i tamo ima crnu knjigu...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: