Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:35, 27. 4. 2017.

| Društvo

Ljubitelji umetnosti pomogli Miljanino lečenje sa 160.000 dinara

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
aukcija slika za Miljanu foto I.M.
Umetnici iz Vranja, ali i drugih gradova pomogli u prikupljanju novca; foto: I.M.

U Galeriji Narodnog univerziteta u sredu uveče organizovano je veliko humanitarno umetničko veče na kome je prikupljeno oko 160.000 dinara za lečenje Vranjanke Miljane Ristić Stanković, obolele od leukemije.

Čitav događaj koji je podrazumevao kratki poetski program, aukcijsku prodaju slika i prodaju knjiga koje su donirali vranjski književnici, organizovalo je Udruženje "Roditeljstvo plus“ u Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju, a sav prihod išao je na račun za lečenje Miljane Ristić Stanković koja je, ubrzo nakon porođaja, obolela od leukemije i za njeno lečenje potrebno je oko 150.000 evra.

Na aukcijskoj prodaji slika našlo se 46 dela eminentnih vranjskih umetnika, ali i stvaraoca iz Niša, Kraljeva, Beograda i Bugarske. Osim što su sami umetnici donirali slike, Narodni muzej iz Vranja je ponudio 15 slika iz svog depoa, a Narodni univerzitet 10 dela iz svog fonda sa likovnih kolonija održanih prethodnih godina.

Prema rečima Gordane Dimitrijević, direktorke Narodnog univerziteta, prodajom slika na aukciji je prikupljeno oko 130.000 dinara, dok je prodajom knjiga i drugih predmeta prikupljeno još 30.000 dinara.

Najveće interesovanje učesnika aukcije izazvala su dela vranjskih umetnika Dragana Stojanovića Šutila,  Vesne Marinković Stanković, Jovice Dejanovića, Svetislava Slavkovića Kajzera, ali i drugih manje poznatih umetnika.

Početne cene su bile od 3.000 do 15.000 dinara, a najveću pojedinačnu cenu dostiglo je delo Dragana Stojanovića Šutila, ulje na platnu "Sutkina kuća“ koje je prodato po ceni od 15.000 dinara.

Sva dela koja nisu prodata mogu se pogledati i kupiti po početnoj ceni u narednih 10 dana u Galeriji Narodnog univeriteta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: