Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:35, 5. 2. 2023.

| Društvo

Ljubitelji životinja na protestu u Nišu: Uslovi u prihvatilištima nehumani, novac ne završava tamo gde treba

Autor:M. Mitić, L. StanisavljevićIzvor:Južne vesti
Protest životinje
Loši uslovi u prihvatilištima naterali i Nišlije da izađu na protest; foto: Jelena Mišić/JV

Oko stotinak Nišlija okupilo se na Trgu kralja Milana kako bi ukazali na problem loših uslova u prihvatilištima za pse u Srbiji. Maja Mitić, jedna od organizatorki, istakla je činjenicu da novac namenjen prihvatilištima retko završi baš tamo, a na loše uslove u prihvatilištima ukazali su i ljubitelji životinja koji su nosili slike na kojima su vide, kako kažu, nehumani uslovi u kojima borave psi.

Iako kažu da je trenutno stanje u niškom prihvatilištu za pse dobro, ljubitelji pasa protestom u centru tog grada želeli su da ukažu na brojne probleme, koji su pogotovo mogli da se vide na slikama i snimcima iz borskog prihvatilišta.

Kao glavni problem za loše uslove u prihvatilištima širom Srbije Maja Mitić, jedna od organizatorki protesta, ističe to što budžet namenjen za državna prihvatilišta ne završi tamo, pa psi ne retko umiru od gladi. DSC_0791

Ona predlaže i da volonteri vrše nadzor u prihvatilištima, jer je, kako tvrdi, to jedini način da se katastrofalni uslovi poboljšaju.

Budžet koji prihvatilišta dobijaju na godišljem nivou ne završi verovatno za to što je namenjen. Na slikama koje nosimo možete videti da psi ne retko umiru, da nemaju dovoljno hrane, kao ni adekvatne veterinarske usluge. Jedno od rešenja da se taj problem reši da i građani sami vrše kontrolu. To je mnogo bitno iz razloga što mnogi ne znaju šta se zapravo dešava u prihvatilištima - rekla je Mitić.

Da su uslovi u prihvatilištima nehumani saglasni i građani koji su rešili da sa njihovim kućnim ljubimcima i pored hladnog vremena podrže protest. DSC_0729

Uslovi su nehumani u svim prihvatilištima širom Srbije, a i znamo da u šinterajima nema dobrih odnosa sa životinjama, tako da pod hitno mora da se promeni - poručuju Nišlije.

Ljubitelji pasa još jednom su podsetili da je proces udomljavanja jako bitan, kao i da nije rešenje da se pas samo steriliše, prođe program i vrati na ulicu.

Podsetimo, organizatori protesta su još ranije najavili da današnji protest nema veze sa najavljenom izgradnjom azila za pse, zbog koje je prošlog leta održan protest u Gadžinom Hanu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milica

    12:25 // 4. 3. 2023.

    Volim životinje,ali da me rastrgaju u sred centra grada .. Ili azili ili Kineze obradovati besplatnim obrokom od kucica .

  • FoxMulder

    12:03 // 6. 2. 2023.

    Tzv ljubitelji pasa pokazuju svoje pravo lice kada se susretnu sa komentarom ljudi koji misle drugačije od njih.

  • Сава Савић

    09:37 // 6. 2. 2023.

    Молим те љубитеље паса а дођу испред моје улице да покупе око 15 комада и нек их носе кући.

    • Dvj

      23:15 // 6. 2. 2023.

      I molim da se pokupe sa Goča svi napusteni ljbimci nekih finih ljubitelja pasa

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: