Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:47, 9. 5. 2023.

| Društvo

Lokalna fondacija prikuplja sredstva za nove spavaćice i posteljine u niškom porodilištu

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
IG - Za buduće mame (1)
Potrebno je da se prikupi milion dinara za 200 posteljina i 200 spavaćica za trudnice; foto: LFN

Put do roditeljstva, kao jedne od najlepših stvari, nije uvek ugodan, pa zbog toga niška Lokalna fondacija organizuje akciju prikupljanja novca za nabavku spavaćica i posteljina za niško porodilište.

Kako bi budućim mama pomogli da se osećaju ugodinje, ističu da im je potrebno milion dinara za kupovinu 200 posteljina i 200 spavaćica za trudnice i porodilje.

Ovo je odlična prilika da brinemo o onima koje na svet donose nove živote i brinu o njima! Iznova i iznova se pokazuje da je zajednica značajan oslonac u našim životima, a njena podrška nezamenljiva. Lokalna fondacija Niš se zbog toga trudi da podstakne i podrži okupljanje zajednice, a kroz različite aktivnosti, događaje i kampanje. Ovo je još jedan od načina na koji LFN okuplja zajednicu i pomaže da Niš bude još lepše mesto za život - navode.

Akciju organizuju u saradnji sa Klinikom za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog Kliničkog centra Niš, sa koje poručuju da nabavka neophodih stvari nije uvek moguća iz mnogo razloga, te da je ovo nekada jedini način da obezbede pacijentkinje i održe odgovarajući nivo i udobnosti i higijene.

Svaka trudnica koja dođe na porođaj za porodilište dobija spavaćicu, nakon porođaja ona se menja drugom kada porodilja ide na Odeljenje. U toku hospitalizacije kada se uprlja spavaćica mora da se promeni. To znači da najmanje tri spavaćice pacijentkinja koristi u toku kraćeg boravka na Klinici. Kada se radi o carskom rezu onda je to najčešće jedna više. Isto je i sa posteljinama, nakon porođaja dolazi do prljanja posteljine koja naravno mora da se zameni. Zbog velike frekvencije i upotrebe kako spavaćica tako i posteljina, životni vek im je mnogo kraći - objašnjava direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo dr Dejan Mitić.

Kampanja traje mesec dana, od 8. maja do 8. jun 2023. godine, a donacije voljni građani mogu da uplate na račun fondacije: 340-11032644-47, svrha uplate: ZA BUDUĆE MAME. Pored toga, moguća je i donacija u robi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Snezana Zivkovic

    17:52 // 13. 5. 2023.

    Da je organizovano dosada na dve godine to bih licilo na nesto,mozda bih se doslo I do novih polica I svega pristojnog sto je potrebno civilizovanom cinu radanja

  • Lepo

    07:43 // 10. 5. 2023.

    I da se zamole radnici GAK-a da ne pokupe i odnesu kući posteljine i spavaćice. Da ne nestanu kao nekad kline

  • Dubioza

    07:17 // 10. 5. 2023.

    Zasto, pa bas su lepe i moderne one iscepane spavacice sa rupama kao misevi da su ih grickali...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: