Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:30, 22. 1. 2015.

| Društvo

Lokalni mediji za prava Roma

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
romi
I mediji u borbi za bolja prava Roma

Sedam redakcija iz cele Srbije, od kojih su 3 sa juga, u narednih 11 meseci zajedno sa predstavnicima romske zajednice pokušaće da poboljša informisanje Roma o načinima za dobijanje pravne pomoći i ukaže na njihove probleme.

Novinari iz sedam redakcija članica „Local pressa“, koji zajedno sa Civil right defenders organizuje projekat, prateći aktivnosti OCD u Bujanovcu, Vranju, Nišu, Novom Pazaru, Prijepolju, Valjevu, Loznici, Negotinu i Knjaževcu svojim prilozima i tekstovima doprinosiće unapređenju položaja romske nacionalne zajednice na lokalu.

„Lokalni mediji za prava Roma” je projekat koji će pokušati putem lokalnih medija da poboljša informisanje Roma o načinima pružanja besplatne pravne pomoći koju nude organizacije civilnog društva, ali i neromske populacije o problemima koje Romi imaju u lokalnim sredinama.

Promovisanje romske kulture biće još jedan od zadataka novinara „Vranjskih“ iz Vranja, „Južnih vesti“ i „Roma world“-a iz Niša, „Novih knjaževačkih novina“ iz Knjaževca, „Lozničkih novosti“ iz Loznice, TV „Foruma“ i „Polimlja“ iz Prijepolja.

U redakcijama će tokom trajanja projekta biti angažovano i sedmoro srednjoškolaca romske nacionalnosti koji će se učiti novinarskom zanatu i svojim angažovanjem doprinositi da se glas njihovog naroda čuje u medijima. Na kraju obuke “Local press” će organizovati takmičenje između mladih novinara i odabrati dva najbolja priloga koja će biti nagrađena tabletima.

Projekat je finansijski podržan od strane donatora Civil Right Defenders i predstavlja uspostavljanje bliže saradnje lokalnih medija i OCD organizacija na zajedničkim aktivnostima u unapređenju ljudskih prava Roma na lokalu.

​Ovaj tekst je nastao kao deo projekta "Lokalni mediji za prava Roma" koji sprovode organizacija Civil rights defenders i "Lokal pres". Novinari iz Bujanovca, Vranja, Niša, Novog Pazara, Prijepolja, Valjeva, Loznice, Negotina i Knjaževca svojim prilozima i tekstovima pokušaće da doprinesu unapređenju položaja romske nacionalne zajednice na lokalu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: