Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:17, 18. 5. 2017.

| Društvo

Lončar: Odgovaraće svi zbog kašnjenja sa izgradnjom niškog kliničkog centra

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Ministar zdravlja u Nišu obilazi radove
Iako je Radovanović tvrdio da se ne kasni, ministar zdravlja kaže da će da odgovaraju oni zbog kojih se kasni; foto: J. C.

Iako je pre manje od mesec dana direktor niškog Kliničkog centra Zoran Radovanović burno reagovao na tvrdnje novinara Južnih vesti da se kasni sa izgradnjom nove zgrade te ustanove, tvrdeći da sve ide po planu, ministar zdravlja Zlatibor Lončar je danas izjavio da ga "boli glava od Niša" i najavio kazne zbog kašnjenja u izgradnji.

Lončar je potvrdio da radovi na izgradnji novog kliničkog centra kasne, navodeći da će zbog toga da "odgovaraju svi koji su umešani" jer se "kasni i krade novac od građana", dodajući i da sada “pacijenti čekaju zbog nečijeg javašluka”.

Lončar je istakao da su ga oni koji su nadležni za izgradnju niškog kliničkog centra “gledali u oči i lagali” i da su probili svaki termin i obećanja koja su mu do sada dali.

Ipak, nije naveo nijedno ime.

Obećali su, kaže, da će do 27. marta novi zdravstveni centar u Nišu biti završen, a to se još nije dogodilo.

To su sve stručnjaci koji su ušli u neke svoje kombinacije i sad tamo ne možete da razotkrijete ko je sve kriv, uvek je neko drugi kriv, od izvođača, podizvođača, nadzora i sličnih, ali nadležni organi moraju da odrade svoj posao i građani moraju da znaju zašto nešto kasni - rekao je Lončar.

Podsetimo, rok za završetak radova na novoj zgradi kliničkog centra je već nekoliko puta probijan.

Prvobitno je, prema najavi samog ministra Lončara, trebalo da bude sve završeno do kraja 2016. godine.

Nakon što je taj rok probijen direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović je najavio završetak radova za kraj marta.

Sam Radovanović je burno reagovao i kada su ga novinari Južnih vesti upitali zašto je probijen i taj rok, navodeći da sve ide po planu, a da će svi poslovi biti završeni do kraja maja.


"Zbog Niša me boli glava"

Ministar je rekao i da ga “zbog Niša boli glava”, jer su svi rokovi probijeni, iako je novac obezbeđen. Poručio je izvođačima radova, podizvođačima, nadzoru, da se “kanu kombinacija” i da će odgovarati svi koji su umešani i zbog kojih se kasni sa otvaranjem novog Kliničkog centra.

Odgovaraće, ja vam garantujem da će odgovarati svi oni koji su umešani što se kasni i što se krade novac od građana Srbije. Mi njima više ne verujemo - dodao je Lončar.

Najavio je i sastanak sa izvođačima, podizvođačima, nadzorom i ljudima iz Evropske banke, a kaže i da će tražiti pomoć svih institucija da bi se radovi što pre završili, jer "u obećanja više ne veruje".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • KRELE

    08:57 // 19. 5. 2017.

    Zašto ne kažu javno koji su to izvođači radova koji kasne, zašto kasne i kako i šta muljaju?Pa da im to bude "preporuka" da se i drugi ne pređu poveravajući im ovako važne i skupe radove.Ili je možda problem u tome što bi javno prozvani izvođači imali šta da kažu,a što bi dalo neku sasvim drugu dimenziju ovoj priči o kašnjenju radova na KC Niš!

    • Konstruktor

      15:43 // 19. 5. 2017.

      Kada bi pustili ljude da posao odrade kako treba, dobili bi vrhunski objekat. Ovako, zbog nečije sujete/dokazivanja moći, rizikujemo da na kraju dobijemo fušeraj, koji opet neko mora da ispravlja i to opet mora da se plati. Napominjem, INSO je vrlo ozbiljna firma i sigurno neće da rizikuje svoju reputaciju zbog samovolje ovih klovnova ovde.

  • Cekaj malo

    23:40 // 18. 5. 2017.

    A ono slikanje,konferencije,bager sto laje ispred...Ovaj je ministar kao sto sam ja doktor u novi klinicki,i dezuram veceras...ako je neko bolan neka svrati u ordinaciju odma pored knauferi i elektricari...ako ga ne zalaju bageri ispred i ako se moze promakne pored glet masu i cigle. Radi li neki od ovi sns fakulteti veceras,samo da mi udare pecat na diplomu,zbog recepti...da bude validno...

  • Da budemo iskreni

    22:55 // 18. 5. 2017.

    Otpr.poznajem stvar i razumem suštinu problema. Inso je loše procenio posao, ponudio nerealno nisku cenu za dobar deo pozicija, tako dobio posao od države, a potom trazio podizvodjače koji su bili ucenjivani dampingom cena zarad dobijanja posla. I to se onda preslikalo na tok radova, izvesno i kvalitet, jer damping je u gradjevini nesprovodiv ako negde ne zakinete. Ne vidim gde je Ministar kriv.

    • Меда

      00:17 // 19. 5. 2017.

      Да будемо искрени,
      "дампинг цена" је апсолутно погрешно употребљен и има потпуно друго значење од оног шта је писац хтео да каже.

      Иначе, Министар је најодговорнији од свих - по линији управљања - ако нпр не уме да додели вођење пројекта особи која то одлично и проверено зна него нпр додели некоме по партијској дужности.

      Цело говор минстра хе хипокризија партијске дневне политике: СНС противу СПС

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: