Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:03, 27. 6. 2020.

| Društvo

Lončar: Surdulička bolnica postaje kovid centar

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti, RTS
loncar
Ministar Lončar bez maske upozorava ljude da ih je neophodno nositi; Ilustracija; foto: JV/J.C.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije na jugu Srbije, a kako bi se rasteretili Vranje i Leskovac, u toku prethodne noći otvorena je i bolnica u Surdulici za prijem pacijenata pozitivnih na virus korona, rekao je za RTS ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Za 5 dana, od 19. do 23. juna virus je potvrđen kod 64 osoba iz Vranja, prema poslednjim informacijama u Leskovcu je trenutno 94 ljudi pozitivno na kovid, dok podataka za KC Niše poslednjih nekoliko dana.

Gostujući na Javnom servisu ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je povodom zahteva pojedinih gradova poput Kragujevca i Vranja da se proglasi vanredna situacija, da je tokom noći otvorena i bolnica u Surdulici za prijem kovid pacijenata kako bi se rasteretili Vranje i Leskovac.

Mi smo dali šansu da svako svojom odgovornošću odlučuje kako će biti. Ako se neko ne pridržava onoga što je preporučeno, mi nemamo drugog izbora osim da uvodimo mere koje će poboljšati stanje, sačuvati ljudske živote i zdravlje. Mislim da to svima mora da bude jasno - rekao je Lončar.

On nije potvrdio da će se u Vranju ili u nekom drugom gradu na jugu Srbije proglasiti vanredna situacija, ali je rekao da će se mere održavati prema situaciji od područja do područja i da neće biti mera za one koji su disciplinovani i pridržavaju se preporuka, već samo tamo gde nema rezulta.

On je apelovao na građane da nose maske, iako je ni sam u studiju RTS-a nije nosio i uputio građane da se najpre javljaju u kovid ambulante, a ne na infektivne klinike.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Građanin Surdulice

    15:13 // 28. 6. 2020.

    Mislim da nema mesta ironiji.... Toliki broj zdravstvenih radnika je primljeno u DZ a i oni pre njih nisu imali sta da rade... Covid pacijente nisu ni videli, a nije se moglo obaviti bilo koji drugi pregled navodno zbog Covida. Podržavam odluku ministra i treba uputiti sve neupošljene zdravstvene radnike sirom zemlje gde je potrebna pomoć, jer svi primaju plate!

  • Ratko

    16:34 // 27. 6. 2020.

    Zasto Loncar ne preduzme nesto za bajato ponasanje u KC Nis.Jedino oni ne ssopstavaju stanje.Misle da ce tako u nedogled.

    • Cobi

      06:53 // 28. 6. 2020.

      Zato se tigar sa pilećim srcem ne odmiče od njega.Da bi prošla muljaža u KC Niš.

  • AntiPA

    14:46 // 27. 6. 2020.

    Naprednjaci, prestanite vise da sirite zarazu. Covid ambulanta moze da se otvori i bez slikanja za medije.

    Pocinjem ozbiljno da se pitan da li je nulti pacijent bio iz vrha SNSa?

    • Marko

      17:41 // 27. 6. 2020.

      Pa jeste.
      Seti se žene koja je donela virus u Niš.

    • Šojić Srećko

      18:57 // 27. 6. 2020.

      100%, pa ko bi drugi?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: