Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:24, 25. 7. 2021.

| Društvo

Lončar: U Nišu juče zabeležen najveći broj pregleda, svi pozitivni na koronu vratili se sa mora

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
Lončar
foto: JV

U poslednjih pet-šest nedelja u niškoj kovid ambulanti juče je zabeležen najveći broj pregleda, saopštio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Rekao je da su sve osobe kod kojih je potvrđen virus vratile sa letovanja, kao i da većina njih nije vakcinisana.

Govoreći o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Srbiji na Pinku, Lončar je najpre pomenuo Niš i poručio da je u tom gradu juče zabeležen najveći broj pregleda u kovid ambulantama.

U Nišu je konkretno juče, subota, bio je najveći broj pregleda u kovid ambulanti za poslednjih pet-šest nedelja. Svi pozitivni su se vratili sa mora, bili su na raznim morima i svi pozitivni su se vratili sa mora. Većina nevakcinisani naravno - rekao je Lončar u jutarnjem programu TV Pink.

Dodao je da je situacija postala jednostavna, pa da jedino problem sa virusom može da reši dovoljan broj vakcinisanih ljudi.

Mi smo nekih 48, 49 procenata, to apsolutno nije dovoljno i mi iz ovog problema ne možemo da izađemo dok se ne poveća taj broj, posebno dok se ne vakcnišu mladi - rekao je on.

Navodeći primer Grčke, čiji je parlament doneo odluku da vakcina bude obavezna za zdravstvene radnike, u socijalnim službama i za sve koji rade sa ljudima, ministar je naveo da oni sada imaju ozbiljne dileme.

Apsolutno mislim da to treba da se uradi, jer mi drugačije ne možemo da izađemo iz ovog problema, evo doneli su to Grci, Italijani su napravili takođe da će pustiti ljude koji se vakcinišu da ulaze u kafiće, restorane i slično. Francuska slično radi. Ja se apsolutno zalažem za obaveznu vakcinaciju i zdravstvenih radnika i svih onih koji su u kontaktu - poručio je on.

Podsetimo, prema jučerašnjim podacima Doma zdravlja u niškim kovid ambulantama je u petak bilo 207 pregleda, dok današnji podaci pokazuju da se u subotu na pregled javilo 159 ljudi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • qgo

    13:40 // 27. 7. 2021.

    Ma naravski, svi dosli sa mora: Jadranskog, Crnog, Jonskog, Cairskog...

  • Doktor

    01:25 // 27. 7. 2021.

    Vazno je da je ministar jedini dosao sa mora nezarazen bio sam na privatnoj plazi luksuznog hotela i kupao se sa maskom .Svi ostali su zarazni.Sacuvaj boze kakve gluposti.Prvo sve puste svadbe 500 gosta letovanja, koncerti i sta sve e sad svi zarazeni na more na svadbi na koncertu ko je ovde lud.

  • Nišlija

    12:37 // 26. 7. 2021.

    Sve mi je jasno ali šta radi Čeda ovde to mi apsolutno nije jasno???

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: