Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:05, 23. 7. 2020.

| Društvo

Lončar i Brnabić o pismu lekara: Poštovaće mere i razumeju da su ljudi frustrirani

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
loncar brnabic
Brnabić i Lončar o pismu lekara; foto: Vlada Srbije

Iako je delovalo dosta ironično ministar Zlatibor Lončar danas nije kritikovao lekare koji su potpisali pismo u kojem se, između ostalog, traži i promena Krznog štaba i rekao je da će poštovati mere, što je takođe poziv lekara. Premijerka Ana Brnabić je rekla da je Srbija bolja u borbi sa koronom od jačih zemlja, ali da razume frustrirane ljude.

Broj potpisa nezadovoljnih lekara konstantno raste i dostigao je broj veći od 1.500.

Da li zbog toga ili nečeg drugog, danas nadležni nisu napadali i diskvalifikovali potpisnike, već su pokušali da budu više u skladu sa funkcijom koju imaju, iako je to delovalo ironično.

Oni traže da poštujemo mere koje su preporučene. Ja vam obećavam i njima i vama da ću poštovati to što su oni rekli. Hvala im na tome, hvala im na podršci koju daju našim lekarima, epidemiolozima i Kriznom štabu i zahtevaju da se poštuju mere tako da mi sa tim nemamo nikakav problem - rekao je ministar Lončar.

Danas su se pojavile informacije da je jedna doktorka, potpisnica peticije sa klinike u Višegradskoj u Beogradu dobila rešenje o premeštaju. Na to je ministar rekao “da nismo plemensko društvo”.

Ko će njih da dira… nemojte… to nije tema. Ne da ih niko neće dirati nego ne sme niko ni da pomisli na to. Pa nismo mi neko plemensko društvo ili nešto. Ne da ćemo ih zaštiti nego ćemo se pridržavati onoga što su tražili - rekao je Lončar i opet je delovalo ironično.

Premijerka Brnabić je iznela podatke o rangiranju evropskih zemalja po kvalitetu zdravstvenog sistema i Srbija tu, kako je rekla, zauzima 18. mesto. Ali se i pored toga, tvrdi premijerka, bolje bori sa koronom od prvih 5 država na listi.

Od svih 5, Srbija je u borbi sa koronom po svim parametrima bolja osim Norveške. Ali smo od prvih 5 bolji. To je zahvaljujući onome što su nama savetovali naši stručnjaci. Razumem ljude koji su potpisali peticiju da su frustrirani. Ko nije danas u svetu frustriran? - kaže Branabić.

Potpisuje i da je zdravstveni sistem pred kolapsom, jer kako kaže mnogi su u svetu u istoj situaciji, a mnogi su i kolabirali.

Podsetimo, nezadovoljni lekari su se okupili oko zajedničkog pisma “Ujedinjeni protiv kovida”, u kojem iznose i svoje zahteve, a lista potpisa je svakim danom sve duža.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Boban

    08:18 // 24. 7. 2020.

    Nema stava dok se trener ne vrati iz Bosne,pa kad im prišapne izjasniće se konkretno,kad njega nema sve je na stenbaju

  • Čudesni dribling

    07:48 // 24. 7. 2020.

    Ako nekada ne budete odgovarali, prokleta da je i nova vlast!

  • Zoki Niš

    00:48 // 24. 7. 2020.

    U Srbiji se uvodi nova praksa:
    Biti glup po svaku cenu , sa tendencijom da i druge zaglupiš!
    Samo tako egsistiraju ovi likovi na celu sa ,,svevišnjim,,!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: