Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:55, 23. 11. 2020.

| Društvo

Lončar najavio za subotu, kovid pacijenata iz Beograda još nema u "Čairu" i Niškoj Banji

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
hala čair bolnica
Pacijenti iz Beograda još nisu transportovani, u "Čairu" 6 pacijenata; foto: Ministarstvo odbrane

Pre dva dana je ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio da će početi transport lakših pacijenata iz kovid bolnica u Beogradu u privremene bolnice u hali "Čair" i Niškoj Banji, ali to se još nije desilo. Direktorka Instituta "Niška Banja" kaže da su za prijem spremni, ali da u "Radon" još nisu stigli pacijenti, a i koordinator bolnice u "Čairu" - da je hospitalizovano 6 pacijenata, nije bilo novih prijema i ne znaju kada će pacijenti biti transportovani u Niš.

Nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica u subotu je ministar Lončar najavio da počinje transport pacijenata iz Beograda u Niš, jer su kapaciteti za lečenje kovid pozitivnih u prestonici gotovo potpuno popunjeni.

Iako je još u subotu trebalo da prvi lakši pacijenti zaraženi koronom stignu u privremenu bolnicu u hali "Čair", jedan od koordinatora bolnice Goran Mitrović kaže da još nije bilo novih prijema i da ne znaju kada će biti.

Trebalo je da stignu prekjuče i onda nam je u toku dana iz "Arene" javljeno da stižu, uveče da ne, pa pretpostavljam da su prebačeni u Kragujevac. Možda u toku današnjeg dana stignu, možda sutra, stvarno ne znam - kaže Mitrović.

Pre nekoliko dana bilo je 7 pacijenata u hali, a Mitrović kaže da novih prijema nije bilo, ali da je jedan pacijent zbog pogoršanja zdravstvenog stanja prebačen u novu zgradu Kliničkog centra i da ih je sada 6, a očekuje i da će neki tokom nedelje biti otpušteni, jer im ističe obavezna izolacija.

Ministar je takođe najavio i da će pacijenti biti upućeni na lečenje u Nišku Banju kako bi se oslobodili kapaciteti za najteže obolele od kovida u Beogradu, a prema njegovim najavama to je trebalo da se dogodi juče.

Međutim, "Radon" je i juče bio prazan tokom dana, kako je rekla direktorka Instituta "Niška Banja" Marina Deljanin Ilić, a pacijenti nisu stigli ni jutros.

Mi smo spremni, ekipe čekaju, sigurno će oni najaviti transport, ali pacijenti još nisu stigli. Ekipe su organizovane po smenama, odvojeni su putevi, nabavili smo sve lekove, kiseonik, sve što treba i čekamo. Mi u Radonu imamo 200 mesta ukoliko su po dvoje u sobi - navela je direktorka.

Da li će i kada pacijenti stići ni ona ne zna, jer kaže da nisu obavešteni o prijemu i da čekaju te informacije, kao i pacijente.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dušan

    07:54 // 24. 11. 2020.

    sve što ne valja šaljite u Niš i mi malo privredno da napredujemo brže i bolje i jače ....

  • Krle

    22:21 // 23. 11. 2020.

    Krenuli su oni brzom prugom, al čekaju da se ista izmesti iz grada.

  • Sojic

    21:31 // 23. 11. 2020.

    U nisu nema volontera kojice da glume da imaju koronu pasu primorani da uvoze iz beograda

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: