Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:02, 21. 11. 2013.

| Društvo

Lora Nikolić novi urednik NTV

Autor:P.B. i B.G.Izvor:Južne vesti
Lora Nikolić, novi glavni i odgovorni urednik Niške televizije
"Buđenje redakcije"; Lora Nikolić

Dugogodišnja novinarka i voditeljka Niške televizije postavljena je za glavnog i odgovornog urednika ove gradske televizije.

Nikolić je krajem prošle nedelje preuzela dužnost i odmah najavila značajne promene u koncepciji programa, pre svega informativnog.

Kako je pojasnila, prve lokalne vesti u buduće će biti emitovane već od podneva, umesto tek u popodnevnom "Telepresu".

- Nećemo više biti inertni i spori, već brzi i tačni. Informativa se pomera u prepodnevni termin, kroz kratke vesti, dok će kompletni prilozi biti emitovani u "Telepresu".

Nikolić najavljuje i "jače" pokrivanje dešavanja i tokom vikenda, kao i da će "Telepres" u 12h uvek imati gosta. 

- To je još jedna promena. Subotom i nedeljom smo spavali, a sada ćemo subotom i nedeljom na svakih sat vremena, počevši od 10 sati prepodne, imati vesti. To nikada nije bilo tako - kaže Nikolić.

Još jedna novina je, najavljuje glavna urednica i to što će "Telepres" ponovo voditi dvoje prezentera. Novi telepres Novi koncept "Telepresa"

Odlukom direktora NTV Bobana Rajkovića dosadašnji glavni i odgovorni urednik Miroslav Ćosić, koji se na toj funkciji nalazio od septembra prošle godine, u buduće će biti pomoćnik direktora za programska pitanja.


"Urednik" izbačen iz Statuta

Poslednjim izmenama iz juna ove godine iz Statuta JP "Niška televizija" bukvalno je nestao termin "urednik", pa je ova važna funkcija ostala samo u sistematizaciji radnih mesta.

S obzirom na to da su Upravni odbori ukinuti, a da su Nadzorni dobili isključivo mogućnost nadzora na finansijskim poslovanjem, kompletno upravljanje ovom televizijom, uključujući i uređivačku politiku, kompletno je prepušteno direktoru.

Aktuelni direktor Boban Rajković kaže da je Statut menjan da bi se uskladio sa novim Zakonom o javnim preduzećima, a da je na ovakvom tekstu Statuta insistirala gradska Uprava za kulturu.

Naime, novi Zakon o javnim preduzećima uopšte ne predviđa mogućnost da se javna preduzeća bave javnim informisanjem - zbog čega je, objašnjava Rajković, pojam "urednika" pravno nepoznat.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • crni

    19:53 // 22. 11. 2013.

    ‚‚kadra‚‚ urednica čelnika ‚‚lokal patritizma‚‚,jao,jao!!!

  • Real Sa Nisave

    15:38 // 22. 11. 2013.

    Gospode Boze.

  • jovana

    12:03 // 22. 11. 2013.

    Какве водитељке, таква и телевизија :( Ја просто не верујем својим очима и ушима када видим ко се све бави ''новинарством'', људи без падежа, стила, језивог акцента, уз хистеричан смех и тону шминке.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: