Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:12, 20. 3. 2021.

| Društvo

Loš tretman uzbunjivača i nepoštovanje zakona u niškoj Hitnoj pomoći stižu do Vlade Srbije

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
hitna ilustracija
Ne poštuju ni Zaštitnika građana; Foto: Arhiva JV

Pošto su nezakonito novčano kaznili uzbunjivača Dragana Stamenkovića jer je išao da prijavi nepravilonosti niškoj policiji, a na preporuku Zaštitnika građana ovu grešku nisu hteli da isprave, Zaštitnik će, kako piše u rešenju, o tome obavestiti Vladu Srbije i Narodnu Skupštinu.

Vozač saniteta Stamenković je u junu 2018. godine, kao registrovani uzbunjivač, napustio radno mesto i otišao u policiju kako bi ukazao na tehničku neispravnost vozila Hitne pomoći o čemu su pisale i Južne vesti.

Kaženjen je novčano, pa se žalio Zaštitniku koji je utvrdio da Hitna nije smela da ga kazni.

Na ovaj način, Zavod za hitnu medicinsku pomoć Niš je postupio protivpravno zabrani iz Člana 21. Zakona o zaštiti uzbunjivača kojim je propisano da poslodavac ne sme da stavi uzbunjivača u nepovoljniji položaj u vezi sa uzbunjivanjem - stoji u izveštaju Zaštitnika od 4. novembra prošle godine.

zastitnik Zaštitnik će o svemu obavestiti Vladu Srbije; printscreenTada je niškoj Hitnoj dat rok od 60 dana da poništi rešenje o kažnjavanju, a preporučeno je da se takvi propusti ubuduće ne dešavaju.

Međutim, preporuke nisu ispoštovane, pa je Zaštitnik 10. marta odve godine odlučio da o (ne)postupanju Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Niš obavesti javnost, Vladu i Skupštinu Srbije.

S obzirom da Zavod za hitnu medicinsku pomoć Niš nije postupio po preporuci Zaštitnika građana upućenoj 4. novembra, Zaštitnik građana ima ovlašćenje shodno Zakonu o Zaštitniku građana da o tome obavesti javnost, Skupštinu i Vladu Srbije - piše u dopisu Zaštitnika.

Dragan Stamenković već jednom dobio Hitnu na sudu; foto: privatna arhivaSam Stamenković kaže da već nekoliko godina vodi i privatni sudski spor u ovom slučaju, jer su mu 3 plate umanjene za 20% i 15 dana nije mogao dolazi na posao.

Kada se sve ukupno sabere cifra koju bi trebalo da mi isplate, i nakon ovog rešenja Zaštitnika, sumu u visini otprilike jedne moje plate. Ali očigledno neće. Ne slušaju ni Zaštitnika. Na ročišta ne dolaze, pa će na kraju sa kamatom to biti mnogo veća cifra koju će platiti poreski obveznici - kaže Stamenković.

Podsetimo, Stamenković nije jedini uzbunjivaču niškoj Hitnoj, ali jeste jedini koji je već dobio ovu instituciju na sudu.

Aktivan uzbunjivač je i lekar Miodrag Branković koji je nedavno dobio upozorenje pred otkaz.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    05:21 // 22. 3. 2021.

    @Lošmi kasno mi da se vraćam u prvi razred;)))((((((

  • Zoran

    14:33 // 21. 3. 2021.

    @Losmi: nema potrebe da akcenat "bacaš" na gramatičke greške dotične gospodje.
    Po tebi komentare mogu pisati samo fakul. obrazovane osobe. Zašto ?

  • Levoruki Krstivoje

    01:30 // 21. 3. 2021.

    Hitna pomoć razvaljena firma,rukovodstvo smešno ,sprdačina,srećan rodžendan sa numerom Zum Zum, zum zum zum ,ha ha haaaaaa!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: