Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:38, 6. 8. 2014.

| Društvo

Loše punjenje budžeta redukovalo “velike” projekte

Autor:A. S. i Lj. S.Izvor:Južne vesti
spajina-ljubica2.jpg
Ulica Milorada Veljkovića Špaje do kraja godine?

Programi održavanja i izgradnje niške Direkcije za izgradnju izmenjeni su zbog nedostatka novca. Određeni su prioriteti, a među njima su vodovodne mreže, kardiohirurgija i kružni tok na Ledenoj Steni.

Tridesetak miliona dinara biće potrošeno na projekte rekonstrukcije i izgradnje infrastrukture u Nišu do kraja godine.

Skoro polovina tog novca, 15 miliona dinara, otići će na parterno uređenje prostora oko kardiohirurgije. Radiće se i stolarija u obdaništu u Ulici sestara Baković u vrednosti 1,6 miliona dinara, a završiće se i Hram Svetog cara Konstantina i carice Jelene.

- U pitanju su završni građevinski radovi, hidrantska mreža, protivpožarna zaštita i priprema za tehnički pregled objekta. Na taj način će hram biti potpuno završen i biće predat Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Ovi radovi koštaće 5 miliona dinara - rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Posle više od pola godine trebalo bi da bude urađena vodovodna mreža u Ulici Milorada Veljkovića Špaje. Podsetimo, od januara je ova ulica u centru Niša neasfaltirana, a problem je upravo bila vodovodna mreža.

Do kraja godine trebalo bi da bude rešen i problem vodovoda u Gabrovcu, a završiće se i ulice Pribojska i Marina Držića.

perisic Gradonačelnik Perišić najavio "velike" projekte do kraja godine, arhivska fotografijaKako je najavio gradonačelnik Niša biće urađen i deo trotoara kod marketa “DIS”.

- Pozabavićemo se onim delom Vizantijskog bulevara gde nema trotoara. Ta jedna strana trotoara do “DIS”-a biće urađena do kraja godine - rekao je Perišić.

Asfaltiraće se Ulica Zmaja od noćaja i Merošinska ulica u Opštini Palilula, kao i kružni tok na Ledenoj Steni koji odavno započet, ali su radovi stali zbog nailaska na gasnu instalaciju.


Sledeće godine prioritet vodovodne mreže

1,2 miliona dinara je izdvojeno za pripremu projekata za sledeću godinu. Fokus je na vodovodnim mrežama. Tako bi sledeće godine trebalo da se radi u ulicama Kraljevića Marka, Kosančićevoj, Nemanjinoj, Mokranjčevoj i izgradnja rezervoara u Mramoru.

Kanalizacioni kolektor radiće se u Nišavskoj ulici, a biće završena i Crkva Svetog Nikole u selu Hum.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Petar Bojović

    18:33 // 7. 8. 2014.

    Kad može svaki dan da gleda one (ove ) panjeve ispred rezidencije i staro groblje . . .

    KO TO TREBA DA RADI ? TO BAR NIJE SKUPO A VREDI

  • Mladen Jovanovic

    18:57 // 6. 8. 2014.

    Nije li pre neki dan Grad objavio da punjenje budzeta ide prema planu? Malo informisaniji su znali da to nije tacno. Sta je posledica objavljivanja netacnih informacija u srpskoj politici?

  • ilic

    18:25 // 6. 8. 2014.

    Ako Marina Drzica radite kao i ovo parce od 200m tri meseca, bolje nemojte ni da pocinjete. Interesuje me da li je neko platio penale zbog tog kasnjenja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: