Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:36, 24. 3. 2021.

| Društvo

MUP raspisao konkurs za 228 policajaca, saobraćajaca i graničara na jugu Srbije

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
policajac
Konkurs od 8. aprila, foto: arhiva A. Kostić

Rok od 15 dana imaju za prijavu zainteresovani mladići i devojke koji žele da se jave na konkurs za posao policajca, graničara i saobraćajca u policijskim stanicama i graničnim prelazima na jugu Srbije. Kako obaveštavaju iz MUP-a, zainteresovani kandidati mogu u prijavi navesti za koje mesto bi se stručno osposobljavali na obuci.

1.400 graničnih, saobraćajnih i i regularnih policajaca, ali i policajaca za rad u zajednici, potrebni su Ministarstvu unutrašnjih poslova koje je raspisalo konkurs za upis u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

Traže se 480 kandidata koji će se stručno osposobljavati za obavljanje poslova uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajac, 250 na radnom mestu saobraćajni policajac, 270 na radnom mestu granični policajac i 400 za radno mesto policajac u zajednici.

Od tog broja 228 radnih mesta ima na jugu Srbije, a najveći broj se traži u Nišu - 116.

Za područje policijske uprave Niš potrebno je 45 policajaca, 30 saobraćajaca, 5 graničnih policajaca i 36 polaznika za radno mesto policajac u zajednici - saopštavaju iz MUP-a.

Ukupno 44 polaznika se traže za Policijsku upravu u Pirotu i to 5 policajaca, 15 saobraćajaca, 18 graničara i 6 policajaca u zajednici.

U Vranju je konkurs raspisan za 5 policajaca, 7 saobraćajaca, 25 graničnih policajaca, kao i 2 policajca za rad u zajednici, dok se u Prokuplju traže samo 5 policajaca i 2 policajca za rad u zajednici.

Leskovačka Policijska uprava će zaposliti ukupno 22 policajca, od čega su 7 saobraćajaca i 9 policajaca u zajednici.

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Srbije koji imaju prebivalište u ovoj državi najmanje jednu godinu neprekidno pre dana podnošenja prijave na konkurs i prijavljeno prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju se raspisuje konkurs.

Kandidat mora imati završenu srednju školu u četvorogodišnjem trajanju, ili završene osnovne strukovne, odnosno, osnovne akademske studije Kriminalističko-policijskog univerziteta (KPU). Ne može imati manje od 18, a više od 24 godine starosti do dana zaključenja konkursa, odnosno, da nema više od 27 godina starosti ako je reč o kandidatima koji su svršeni studenti KPU - kažu u MUP-u.

Pravo učešća, dodaju, imaju osobe za koje ne postoje bezbednosne smetnje u skladu sa Zakonom o policiji i koje ispunjavaju kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti za zasnivanje radnog odnosa u MUP-u na radnom mestu u statusu ovlašćenih službenih lica.

Takođe, kandidat mora da poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom "B" kategorije - stoji u saopštenju MUP-a.

Prijava na konkurs sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata, a krajnji rok je 8. april.

Uslovi konkursa mogu se naći i na sajtu i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikola

    14:45 // 25. 3. 2021.

    Ja sam konkurisao svojevremeno za vatrogasca.. 3 pita, sva 3 puta su prosli iskljucivo ljudi sa vezom.. is malog sam grass pa se ave zna.. a I te ljude sto su prosli, jos na testiranju su mama ili tata vodili za rucicu..

  • PUF

    10:28 // 25. 3. 2021.

    Stvarna li je potreba republike Srbije, da pored svoje redovne škole, regrutuje i mlade ljude iz gradjanstva na dodatno doškolovavanje?

  • Za čiju decu je konkurs...

    18:27 // 24. 3. 2021.

    Narodni poslanik iz Svrljiga posle izbora zaposlio sina na carini i to sa kupljenom Blace-diplomom, a vi deco sada javite se na konkurs... Plaćamo političare da nam uzimaju hleba iz usta i iskorišćavaju nam decu. Pu!

    • Vlajko Veljković

      19:13 // 24. 3. 2021.

      Pa sto to ne prijavis ili javno objavis umesto sto piskaras po komentarima!?
      Ako je istina i imas dokaz za to, istupi reci javno i ja cu stati uz tebe, a ako nije i nemas dokaz cuti

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: