Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:10, 6. 12. 2019.

| Društvo

MUP se žalio na novčanu kaznu izrečenu zbog nevraćanja Blagotića na posao

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
mup
MUP se žalio i čeka odluku suda; foto: MUP

Kaznu od 150.000 dinara zbog nevraćanja penzionisanog inspektora Nebojše Blagotića na posao koju im je izrekao Osnovni sud u Nišu, u Ministarstvu unutrašnjih poslova zasada neće platiti, jer su se, kako kažu, žalili. O povratku Blagotića na posao odlučivaće kada se okonča postupak pred Višim sudom u Nišu.

U MUP-u su mišljenja da nisu prekršili nikakav zakon, jer Blagotića i pored rešenje Osnovnog suda, nisu vratili na posao.

Sud ih je novčano kaznio, ali oni su se, kako kažu, žalili u zakonskom roku.

O povratku ovog inspektora u PU Niš zasada ne razmišljaju, jer podsećaju na proces koji se i dalje vodi pred Višim sudom.

U pogledu privremene mere o vraćanju Blagotića na rad, ističemo da je pred Višim sudom u Nišu u toku postupak po tom pitanju. Prva rasprava u ovom slučaju održana je 2. decembra 2019, a sledeće ročište zakazano je za 20. decembar 2019. Po pravosnažnom okončanju sudskih postupaka Ministarstvo unutrašnjih poslova postupiće u skladu sa odlukama suda - kažu u MUP.

Ovaj proces pokrenut je nakon nedavne odluke Apelacionog suda da usvoju Blagotićevu žalbu i čitav postupak u kojem se odlučuje da li ovaj inspektor ispunjava uslove da se privremeno vrati na posao, ponovo vrati na odlučivanje Višem sudu.

I tada i sada Blagotić i njegov advokat Marko Krstić tvrde da ne postoji nijedan razlog da se rešenje o privremenoj meri ukine, jer zakon prepoznaje samo 6 razloga za to, a u ovom slučaju, kako kažu, ne postoji nijedan.

blagotic Blagotić kaže da su pripadnici MUP-a bili predstavnici "javnosti"; foto: JV

Razlozi za ukidanje privremene mere prema normama koje predviđa Zakon o izvršenju i obezbeđenju se, u smislu ispunjenosti uslova konkretno nisu stekli, imajući u vidu sve činjenice na strani predlagača Nebojše Blagotića - kaže advokat Krstić.


Na ročište došla 4 pripadnika MUP-a

Pomenuto ročište pred Višim sudom održano je 2. decembra, a kako kaže Nebojša Blagotić njemu su prisustvovala i četvorica, kako su se predstavili, pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

Oni su ušli i predstavili se da su iz MUP-a. Rekli su da su tu u svojstvu “javnosti”. Jedan od njih je rekao i da je pomoćnik šefice kabineta ministra policije, Katarine Tomašević - kaže Blagotić.

zapisnik Pripadnici MUP-a u svojstvu javnosti; doto: JV

On ovo tumači kao moguć pritisak na sudiju, jer oni nisu došli kao jedna od strana u procesu, na šta imaju pravo kao pripadnici MUP-a koji se zapravo spori sa Blagotićem, već kao javnost.

Samo su stajali tu u sudnici. Jedan se čak i smeškao dok je moj advokat govorio. To ročište se odvija po Zakono o zaštiti uzbunjvača i nije bilo javno objavljeno na portalu sudova, pa je diskutabilno kako su ta lica saznala za njega ako su već prisustvovala u svojstvu “javnosti” - priča Blagotić.

Na pitanja zbog čega su službenici Ministarstva, čak njih četvorica, prisustvovali suđenju i da li je jedan od njih zaista pomoćnik šefice Kabineta, zasada iz MUP-a ne odgovaraju.

Podsetimo, Blagotićevo suđenje sa MUP-om zbog nezakonitog penzionisanja traje 4 godine, a on na posao nije vraćen i pored 3 presude Upravnog suda u njegovu korist.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Драгана

    13:39 // 7. 12. 2019.

    Дон Кихот је победио ветрењаче, само неко треба рећи " Цар је го"!

  • vasa

    09:38 // 7. 12. 2019.

    Diktatura u Srbiji na delu.

  • BATA

    23:46 // 6. 12. 2019.

    Kako ide,zakonodavna,sudska pa izvrsna vlast.Valjda je to redosled?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: