Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:04, 27. 6. 2019.

| Društvo

MUP tražio da se inspektor Blagotić privremeno ne vrati na posao, sud odbio

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
blagotic-foto-A.-S.-JV
Blagotić čeka vraćanje na posao; foto: JV arhiva

Preko Državnog pravobranilaštva koje i zvanično zastupa Ministarstvo unutrašnjih poslova, zatraženo je od Višeg suda u Nišu da ukine privremenu meru vraćanja na posao protivzakonito penzionisanog inspektora Nebojše Blagotića. Sud je to odbio, pa je sada opet na potezu Direktorat policije koji bi niškog inpektora trebalo da vrati u Policijsku upravu.

Državno pravobranilaštvo je imalo nekoliko argumenata za ukidanje privremene mere. Od toga da se Blagotić nije pozivao na Zakon o uzbunjivanju od prvog dana kada je penzionisan i kada je započeo svoju pravnu borbu, do toga da je sud ovu meru o vraćanju na posao doneo brzopleto i u roku od 2 dana.

U svom predlogu pravobranilac je, nejasno zašto, konstatovao i da je informacija o privremenoj meri objavljena i na portalu Južne vesti 11. juna.

Očigledno je da je hitnost u odlučivanju o zahtevu za određivanje sporne privremene mere imala znatnog uticaja na samu odluku, te su se u spornom rešenju javile očigledne nelogičnosti i netačnosti koje nisu karakteristične za Viši sud u Nišu i njegove sudije, poput sprovođenja same privremene mere koja je poverena javnom izvršitelju - stoji u zahtevu Pravobranilaštva.

Ipak, Viši sud u Nišu je ovaj predlog odbio, a pojedine delove iz prvobitnog rešenja izmenio.

Tako je Blagotiću naloženo da pokrene upravni spor protiv Žalbene komisije Vlade Srbije po odluci o njegovoj žalbi da je protivzakonito penzionisan, a izmenjen je i način izvršenja rešenja.

Ukoliko Direktorat policije ne vrati Blagotića na posao, umesto izvršitelja kako je stajalo u prethodnom rešenju, to će uraditi sud.

Privremenu meru sprovešće Osnovni sud u Nišu - piše u rešenju.

Podsetimo, prvu odluku suda kojom se Blagotić privremeno vraća na posao sud je doneo 4. juna.

Blagotić je bio inspektor Kriminalističke policije u sektoru Privrednog kriminala, a bez svog zahteva i znanja dobio je rešenje o prevremenom penzionisanju 7. oktobra 2015. godine, dan nakon što je tadašnjem direktoru policije Miloradu Veljoviću referisao o slučaju na kojem je radio. Svojevremeno je, gostujući u emisiji “15 minuta” rekao da je direktoru jednog preduzeća u Nišu u zloupotrebama, koje je istraživao kao inspektor, pomagao i jedan od aktuelnih većnika Grada Niša koji je član Srpske napredne stranke.

Nakon dve godine to rešenje poništio je Upravni sud, a tu presudu je prihvatila i Žalbena komisija Vlade Srbije.

Međutim, ne obazirući se na presudu Upravnog suda i odluku Žalbene komisije, direktor policije je Blagotića ponovo penzionisao u decembru 2017. godine. Skoro identična situacija se desila i 2018. godine, Blagotić se ponovo žalio i taj proces traje.

Reč je o inspektoru koji je bio jedan od najbolje ocenjenih u niškoj Policijskoj upravi i koji je vodio neke od najvećih istraga malverzacija i zloupotreba u privrednom kriminalu, a posebno se istakao u hapšenju "naftne mafije" 2013. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nebojša

    13:55 // 28. 6. 2019.

    ... Lupetanje o razlozima penzionisanja, kao otvoren prozor na promaji!!! Toliko. Verujte li u ovu glupost ?

  • Ouzo

    19:58 // 27. 6. 2019.

    Farsa i dalje traje!Podrska inspektore!

  • Bata Petrović

    14:10 // 27. 6. 2019.

    MUP trazio da se INSPEKTOR ne vraća dok ne završe odredeni drugovi policajci započete krimi mutljavine...
    Oj, Srbiji, davno si zaspala....
    Ovim zahtevom MUP je i posladnjoj budali stavio do znanja da je iznad zakona

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: