Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:38, 10. 10. 2015.

Magični: Prvi politički proces protiv književnosti u Nišu

ćira Ćira Magični u u studiju "Južnih vesti"

Niš će, tvrdi književnik Zoran Ćirić Magični, postati slavan, jer se u njemu vodi prvi politički proces protiv književnosti u 21. veku.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Persa Vučić

    20:18 // 10. 10. 2015.

    To nije proces protiv književnosti i književnika, već je proces protiv Zorana Ćirića zato što je pretio smrću.

  • zahav

    05:35 // 11. 10. 2015.

    Ako je umetnik pijan, on je boem, a ja sam pijanac. Ako umetnik preti SMSom onda je to knjizevnost, a ako ja to uradim onda je to kr.delo. Da je gradonacelnik zlo, to se zna, ali svaka pretnja je pretnja.
    Jednostavnije je bilo izviniti se, reci da si bio pijan, ovako se samo brukas. Jesi pretio, i zbog toga si na sudu.
    A i koliko znam komentarisanje sudskog postupka koji je u toku...

    • Putin

      10:43 // 11. 10. 2015.

      Magicni ti si pretio ne ljudima, ali i oni imaju pravo na zivot!

    • Nišlija

      16:23 // 11. 10. 2015.

      Tako je!

  • Све су животиње равноправне, али су књижевници...

    20:42 // 10. 10. 2015.

    По мени, магични је управо створио нову књижевну форму: СМС књижевност. Којој се, наравно, политички суди. Или, ако ја добро разумем: ако сам књижевник, и пошаљем СМС са поруком да ћу неког ликвидирати, онда се против мене води политички процес, а ако нисам, а ето пошаљем СМС претећи неком да ћу га убити, е, онда, одмах на суд. Интересантна логика. Ако је и од Ћире, мало је много!

  • shaft

    21:27 // 10. 10. 2015.

    Bravo Magicni ,za opis sadasnjeg Nisa!Puna podrska!

    • Nišlija

      10:59 // 11. 10. 2015.

      Budite objektivni i ne relativizujete krivično delo, bez obzira šta mislili o Z.P. Zamislite da ste se našli u situaciji da vam prijatelji kažu da su dobili SMS od nekog ko vam preti (čak i u pijanom stanju!) da će da vam "zatre seme"! Da li biste i tada davali punu podršku takvom "književnom eksperimentu"?

  • xyz

    16:01 // 10. 10. 2015.

    Naravno, protiv knjizevnika i obicnih gradjana se vode sudski procesi..A koliko je procesa protiv lopova..Sns stalno prica kako je ds krao, a gle cuda, nema ni jednog procesa protiv njih..Vrana vrani oci ne vadi..Da i njih ne zadesi isto posle..Korupcija svugde ali se izglasa u skupstini da je nema i toliko..Moree

  • AntiPA

    19:02 // 11. 10. 2015.

    Cira je izgubio kompas. Isti je ko Vucic. Kada Vucica napadnu, on prica da su napali Srbiju. Kada Ciru napadnu, onda ispada da su napali knjizevnost. Niko zapravo nije nimalo svestan sebe, svojih postupaka i posledica. Da li smo svi postali takvi? I dokle cemo traziti da ne odgovaramo za to sto jesmo uradili?

  • CVETKO prvi

    13:40 // 12. 10. 2015.

    I Ćiru u blato!Kao i Kokana Mladenovića i ostale slobodoumne ljude ...iz Niš!Ćira "preti" ubistvima i "poznat" je kao takav - nasilan, Kokan "poziva na borbu i krv"-strašno užasno opasni ljudi...po Srbiju i vladajući nam sistem i "fenomenalne reprezente istog"!Sreća je što hotel "Park" ne radi,inače,ko zna zna?
    SUDI I ODMA SVI U APS a možda je je bolje obrnutim redosledom,što je sigurno -sigurno

  • Dexter

    02:11 // 11. 10. 2015.

    Znači, ako napišem nekome pretnju smrću u stihu, ne bi trebalo da mi se sudi, nego da se ta pretnja čita na književnim večerima? Možda da za tu visoku umetnost dobijem neku književnu nagradu? Ako je pretnja posebno inspirativna, možda i Nobela za književnost?
    Ako nešto dobro iz ovoga proizađe, to će biti pouka raznim budalama da ne može svaka koještarija da prođe kao umetnost ili "sloboda govora".

  • Odgovornost

    19:10 // 10. 10. 2015.

    Da li će neko od nadležnih uz gradkse skupštine neradnika da odgovara za smrad, leglo zaraze, buku u ul. Pariske komune od čvoraka? Zašto niko ne može da kazni neradnika grada Niša koji ne rade svoj posao a redovno primaju platu.

  • nenad 2008

    19:10 // 10. 10. 2015.

    -promaja vam zalupi vrata ispred nosa, ali otvori nekoliko prozora u kući.

  • Kalča

    20:14 // 10. 10. 2015.

    Ništa lakše nego napakovati montirani politički proces bezopasnom zgubidanu, članu SPS-a. I tako glumatati "ugroženu" i "nevinu" političku žrtvu. Zauzvrat, prave korumpirane štetočine i uništitelji grada će i dalje nekažnjeno praviti nenadoknadivu štetu. A "siroti" tzv. gradonačelnik će i dalje besomučno bežati od javnosti i od polaganja računa narodu za štetu koju nanose on i njegova partija.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: