Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:34, 19. 1. 2018.

| Društvo

Majka dvoje dece najbrža do Časnog krsta u Prokuplju

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
ivana roganovic prva do casnog krsta
Ivana prvi put pliva i odnela je pobedu; foto: Lj.M.

Na Rastovničkom jezeru kod Prokuplja u tradicionalnom plivanju za Bogojavljenski krst koje 5. godinu za redom organizuje crkva Sveti Prokopije, 42-godišnja Ivana Roganović je bila prva u konkurenciji od tridesetak plivača.

Ivana je prva žena u Toplici koja je zaplivala i osvojila Časni krst i bogojavljenski venac, a uzbuđenje nakon trke nije mogla da sakrije.

Ovo je velika čast za mene, mnogo sam ponosna i sigurno sam najsrećnija žena u ovom trenutku. Ovo je veliki čin i još uvek ne mogu da verujem, ali se zahvaljujem i svim učesnicima koji su pokazali toleranciju i viteštvo, samim tim što su dozvolili da žena osvoji Časni krst – rekla je Ivana Roganović.

Ističe da nije samo ona pobednik, već da su to svi koji su ušli u vodu na ovaj veliki praznik. Ona naglašava da joj nije smetalo to što je jedina žena od preko 30 takmičara, ali ni ledena voda na Rastovničkom jezeru.

Od prve organizacije pratim ovo takmičenje i uvek sam se divila učesnicima. Ove godine sam odlučila da i ja zaplivam i pored toga što su mi prijatelji savetovali da se ne prijavljujem i da je voda hladna. Znala sam da ništa nije opasno kada te neko "odozgo" čuva i ovo je velika privilegija koju ću pamtiti do kraja života - rekla je Roganović.

Svečanost povodom Bogojavljenja počela je liturgijom u hramu Svetog Prokopija u Prokuplju i osveštavanjem vode koju su vernici od ranih jutarnjih časova točili u porti crkve.

Osim plivača iz Prokuplja, učestvovalo je i nekoliko mladića iz Blaca i Žitorađe gde nije bilo organizovanog plivanja za Bogojavljenski krst.

Najstariji plivač bio je Prokupčanin, 62-godišnji Ljubiša Paunović, a najmlađi njegov 9-godišnji unuk Vasilije.

Plivanje se u Prokuplju organizuje od 2014. godine i do sada su do Časnog krsta stizali 27-godišnji Stevan Gašević iz Prokuplja i to 3 puta i Milan Bulajić, 25-godišnjak iz Prokuplja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • djoka

    16:14 // 19. 1. 2018.

    sve cestitke i svaka cast na hrabrosti da udje u ledenu vodu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: