Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:18, 29. 3. 2021.

| Društvo

Makedonac kome je pozlilo u hali "Čair" prebačen u bolnicu, još nije u svesnom stanju

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
Klinički centar Niš
Makedonac još nije u svesnom stanju, kaže Perišić; foto: JV

73-godišnji muškarac iz Severne Makedonije kome je juče pozlilo nakon vakcinacije, u komi je, potvrđuje direktor Univerzitetskog kliničkog centra Zoran Perišić koji kaže da su za sada isključili kardiološki razlog, te će uraditi i ostalu dijagnostiku.

Da je juče pozlilo muškarcu iz susedne zemlje u hali "Čair" rekao je direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan. Njegove prve procene su bile da nije reč o nečem ozbiljnom. Međutim, od trenutka prijema, kako navodi direktor UKC Perišić, stariji čovek nije u svesnom stanju. Prema informacijama od lekara i dalje je u komi.

U drugačijem stanju ga nismo videli u prostoru Kliničkog centra nijednog trenutka. Ništa se ne menja, nema nikakavih bitnih promena u odnosu na jučerašnji dan – rekao je Perišić.

Dodaje da nije poznat razlog zašto je pacijent nakon vakcinacije u komi, ali ističe da su isključili kardiološke probleme.

S obzirom na to da je pacijent imao operaciju sa 4 bajpasa, urađena je koronarografija i slikani su bajpasevi , nema znakova infarkta, ništa se nije oko srca dešavalo, to smo isključili – rekao je Perišić.

vakina Vakcinacija u Čairu za strane državljane; foto: T. T.Dodao je da će zavisno od stanja 73-godišnjaka pokušati da urade i ostalu dijagnostiku.

Vakcinacija privrednika iz Severne Makedonije počela je u subotu, a juče je ispred "Čaira" bila velika gužva, jer su došli i Makedonci koji nisu imali zakazan termin. Organizaciju vakcinacije vodi niški Dom zdravlja, pa je Jerkan prethodno naveo, kada je reč o slučaju Makedonca kome je pozlilo, da su u takvim situacijama kolapsi mogući i kao potencijalni razlog naveo premorenost. Međutim, ističe da osim ovog slučaja nije bilo intervencija i da je imunizacija protekla dobro, kao i da su dali oko 4.000 vakcina.

Za građanina iz Severne Makedonije koji je od juče u komi, ističe da je dobio informacije da mu nije pozlilo od vakcine. Dodaje da se i danas nastavlja vakcinacija građana iz susednih zemalja, da je obezbeđeno još 2.000 vakcina, ali da će sada pored građana Sevene Makedonije, koji su se prijavili, biti i onih iz Bugarske, koji su takođe zakazali termin.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Sinisa

    11:17 // 2. 4. 2021.

    Ja sam primio AstraZeneka vakcinu.
    osim groznice i jednodnevne malaksalosti...nikakav problem nisam imao.Ne plasite narod.Dnevno umre u Srbiji preko 300 ljudi uglavnom starijih ljudi.
    i barem njih 30 su vakcinisani protiv Covid-19 virusa.

  • Milan M

    14:34 // 31. 3. 2021.

    Sigurno je da će biti slučajeva sa teškim posledicama po vakcinisanu osobu . Ne postoji lek inekcija vakcina bez neželjenog dejstva .Isto je vrlo teško dokazivo da je teško stanje pacijenta izazvala inekcija odnosno vakcina ,A svi znamo da Astrazeneka ima najviše kompikacija te je ovo prvi slučaj u Srbiji i to strani državljanin

  • Lila

    17:02 // 30. 3. 2021.

    Astra Zeneka vakcina je zabranjena od pre 3 dana u Kanadi,kao visokorizicna i za stariju populaciju. Kod nas svako prima napamet vakcine bez predhodnih lekarskih pregleda u ambulanti i biohemijskih analiza. Zato je i ovaj penzioner od 73g. pao u komu.

    • Nela

      22:44 // 30. 3. 2021.

      Nije zabranjena u Kanadi, vec se daje samo populaciji starijoj od 55 godina.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: