Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:01, 17. 4. 2017.

| Društvo

Mali Nišlija poklonio svoje igračke deci pred Uskrs

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Igračke
Ilustracija; Foto: Flickr; Baltimore County Public Library

Mališani u Sigurnoj kući i deca koja boluju od raka u Nišu ubuduće će imati nove igračke i slikovnice koje će im upotpuniti vreme, zahvaljujući 9-godišnjaku Aleksi Dimitrijeviću, koji je pred Uskrs, svoje igračke poklonio deci.

Društvene igre, slikovnice, automobile, kockice, interaktivnu mapu i brojne igračke koje je prerastao, Aleksa je odlučio da pokloni bolesnoj deci.

Njegova majka Nadežda kaže da je sam predložio da igračke pokloni NURDOR-u. Ona ga je posavetovala, dodaje, da deo igračaka nameni i deci koja su smeštena u Sigurnoj kući.

Sam je došao na tu ideju. Samo je jednog dana rekao da te igračke koje mu više ne trebaju, koje je prerastao, sa kojima se više ne igra, želi nekome da pokloni. Želja mu je bila da ih pokloni bolesnoj deci, pa smo zajedno odlučili da to budu ove dve organizacije. Najviše nam je u tome pomogla redakcija "Niških vesti" i novinarka Olivera Sašek Radulović – priča Nadežda.

Bila je srećna, zadovoljna i ponosna, kaže, što je odlučio da usreći decu i pokloni im mnogo igračaka koje će im upotpuniti vreme, pa su ga njen suprug i ona odmah podržali u tome.

Aleksa je 3. razred Osnovne škole “Radoje Domanović” i ima sve petice, dodaje Nadežda, a već je u okviru školske akcije poklanjao igračke siromašnoj deci zajedno sa svojim vršnjacima.

Odeću, obuću, igračke, sve ono što preraste i čime se više ne igra, kaže Nadežda, odmalena pakuje i poklanja rodbini i prijateljima. Naučio je da deli i ona smatra da ovaj njegov gest treba da bude poruka svima da sve što imaju dele sa drugima, kao što je to učinio Aleksa.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Salej

    18:32 // 17. 4. 2017.

    Bravo!!! Izuzetno plemenit potez! Roditelji treba da su ponosni na ovakvog decka!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: