Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:16, 3. 3. 2022.

| Društvo

Mališani iz Male Plane kod Prokuplja sami uredili svoj prostor za igru

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
deca čiste prostor za igru
Mališani iz Male plane sami očistili prostor za igru; Foto: Lj. M.

Nekoliko mališana iz prokupačkog sela Mala Plana, ne tražeći i ne čekajući pomoć nadležnih, zasukalo je rukave i samoinicijativno očistilo prostor na kome se okupljaju i igraju, oko spomen-česme u centru sela. Deca tokom leta tu provode veći deo dana, pa tvrde da im nije bilo teško da sve sami organizuju i urade.

Alat su, kažu, pozajmili od roditelja, koristili su kolica, motike, grabulje, testere i sve što je bilo potrebno da srede svoj kutak za igru, izbacivši sa igrališta šiblje, travu, ali i plastične flaše i druge predmete koje su nesavesni građani bacali na tom prostoru. spomen česam Mališani čiste prostor oko česme; Foto: Lj. M.

Kad krenu lepi dani, tu smo od 13 do 16 sati, a kad počne letnji raspust ostajemo do kasnih večernjih sati. Zato smo došli da uredimo ovaj prostor, da ga očistimo od suvog lišća, da orežemo grane, da uklonimo otpad koji bacaju nemarni ljudi. Nama je ovaj prostor drag, bez obzira na godišnje doba i zato želimo da je lepo uređen - kažu vredni mališani.

Tvrde da im nije bilo teško da rade, jer su vični rukovanjem poljoprivrednim i drugim alatom, oni malo stariji su radili testerom i sekli suve grane i šiblje, dok su mlađi imali nešto lakše zadatke, a nakon završenog posla svi su bili zadovoljni, srećni i ponosni. deca čiste prostor za igru Deca sakupljaju granje i suvu travu; Foto: Lj. M.

Planiramo da se organizujemo i da makar jednom nedeljno održavamo ovaj prostor. Ovo je i centar sela, a čistoća i životno okruženje treba da bude ogledalo svih nas koji živimo ovde. Osim toga spomen česma je posvećena ratnicima iz Prvog i Drugog svetskog rata i imamo obavezu da je čuvamo, kao sećanje na junake i naše hrabre pretke – kažu mališani iz Male Plane.

Inače spomen-česma u Maloj Plani, gde se okupljaju deca i žitelji sela, posvećena je učesnicima rata od 1912. do 1918. i od 1941. do 1945., a rad je vajara Čedomira Ristića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Goga

    16:02 // 4. 3. 2022.

    Svaka cast za nasu vrednu decicu

  • DonjoJošanac

    21:53 // 3. 3. 2022.

    Svaka čast deco!!
    Bravo!!!

  • Ivan

    13:18 // 3. 3. 2022.

    Bravo vredni,hrabri mali ljudi,ustvari vi ste pravi ljudi!!!
    Svaka vam čast i da ste živi i zdravi i da provodite bezbrižne dane i parku,koji ste uredili po svom ukusu i koji vam nisu asvaltirali da bi mogli i sebi dvorište da asvaltiraju....,tamo neke "čike"!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: