Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:37, 9. 11. 2017.

| Društvo

Mališani iz vrtića “Panda” učili o saobraćaju i družili se sa policajcima

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Moj drug policajac
Družili se sa policajcima i učili; foto: JV/J. A.

Na koje svetlo se prelazi ulica, da li deca treba da otvaraju vrata nepoznatim ljudima i zašto je važno da se deca ne igraju na kolovozu, mališanima iz vrtića “Panda” objasnili su saobraćajni policajci iz niške Policijske uprave. Akcija će biti nastavljena i u drugim obdaništima.

Akcija “Moj drug policajac” osmišljena je sa ciljem da deca steknu poverenje u policajce i da ih se ne plaše. Predškolci su kroz razgovor sa uniformisanim saobraćajcem učili sve što je važno da znaju o saobraćaju.

Radionice su prilagođene dečijem uzrastu i oni na edukativan, zabavan i njima prilagođen način uče o bezbednosnim rizicima koji mogu da im se dese u životu, ali i u saobraćaju, jer ipak su to naši predškolci koji će već naredne godine u septembru morati sami da se kreću u saobraćaju na putu od kuće do škole - pojašnjava koordinator projekta Nada Petković. Deca Dobili bojanke od policajaca; foto: L. T.

Deca su kroz razgovor sa policajcem učili o saobraćajnoj kulturi, ali i kako treba da se ponašaju prema nepoznatim osobama. Dobili su savete da kada su sami kod kuće nikako ne otvaraju vrata ljudima koje ne poznaju, da uvek imaju zapisan broj telefona svojih roditelja koje će pozvati u pomoć, a naučili su i broj policije i kada treba da ih pozovu.

U radionicama su učestvovale dve najstarije grupe iz vrtića “Panda” i pripremna predškolska grupa, a akcija će biti nastavljena i sva deca najstarijeg uzrasta iz “Pčelice” će se družiti i učiti sa policajcima.

Projekat obuhvata niz različitih aktivnosti, a osim ovih radionica, deca kada je lepo vreme izađu napolje sa policajcima da vide automobile, motore, opremu i da steknu poverenje u policiju. Na ovaj način identifikovano je prethodno znanje dece o saobraćajnoj kulturi, saobraćajnim pravilima i ponašanju - dodaje Petkovićeva.

Inače, ovo je treći ciklus radionica “Moj drug policajac” koje Predškolska ustanova “Pčelica” realizuje sa Policijskom upravom Niš, a finansijski im je pomogla Opština Medijana. Osim radionica, bio je organizovan i likovni konkurs za svu decu iz “Pčelice”, a najbolji radovi biće nagrađeni “Pertini” igračkama i projekcijom filma u bioskopu “Vilin grad”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: