Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:20, 4. 12. 2014.

| Društvo

Mališani u "Pčelici" bez paketića za Novu godinu

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti, Belami
paketici
Umesto klasičnih paketića, deca će dobiti grupni paket sa knjigama

Umesto klasičnih novogodišnih paketića, kojih ove godine neće biti jer nisu bili predviđeni finansijskim planom, deca iz vrtića “Pčelice” dobiće grupni paket sa knjigama.

Mnogi roditelji mališana koji borave u obdaništima “Pčelici” nezadovoljni su što njihova deca neće dobiti paketić i što im je uprava ove predškolske ustanove predložila da daju po 500 dinara za kupovinu knjiga koje će, kako im je rečeno, ostati u vrtiću.

Nije problem da damo novac za knjige, ali kako to da možemo da kupimo knjige, a ne i paketiće? Čak smo predlagali da se organizujemo i da svako od nas kupi knjigu i pokloni vrtiću, ali kažu da to ne može i da mora preko javne nabavke. Pa što ne može nabavka i za paketiće? - pita jedan od roditelja.

Neki od roditelja tvrde da je čak postavljen i uslov da se kupuju knjige isključivo jednog izdavača, ali ističu da je najveći problem kako da uteše decu kada im Deda Mraz ne pokloni paketić.

Kako da objasnimo deci zašto im Deda Mraz neće dati paketiće, nego će doći i samo se slikati sa njima? Kažu da će im tada dati knjige, ali kako tek da im objasnimo da te knjige ne mogu poneti kući? - pita se naša čitateljka.

S druge strane, direktor “Pčelice” Zoran Jonić, koji danima ne odgovara na naše pozive, u izjavi za “Belami” kaže da je Savet roditelja ove predškolske ustanove jednoglasno usvojio odluku da deca dobiju grupni paketić koji će činiti isključivo knjige.

Prošle godine nismo morali da finansijskim planom predvidimo kupovinu paketića, radnih listova, kao i izlete i ekskurzije, dok je ove godine to bila obaveza koju je doneo Zakon o javnim nabavkama. Nismo ih predvideli planom i sada ne smemo da ih nabavimo  - objašnjava Jonić.

On napominje i da roditelji nisu u obavezi da daju novac za kupovinu knjiga, već da je to njihov izbor.

Da li će knjige iz tog paketića biti donirane grupi ili će posle Nove godine svako dete poneti knjigu kući, zavisiće od stava saveta roditelja te grupe, odnosno saveta roditelja vrtića. Ustanova “Pčelica” nema nikakav udeo u tome - kategoričan je Jonić.

Direktor “Pčelice” napominje i da će paketići biti predviđeni planom za 2015. godine, te da će ih sledeće godine mališani sigurno dobiti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • jsm

    20:47 // 9. 12. 2014.

    500? meni su trazili 800 i to je obavezno. nisam bila na sastanku, ali mi to nije predstavljeno tako ...

  • VASPITAC

    17:01 // 9. 12. 2014.

    Briga Jonica za deciji osmeh,za mleko koje im uskracuje,za prepune grupe...za jadne, ponizene i preplasene radnike.On zna sta radi za sebe,pun je ko brod.Zasto cute roditelji,radnici,grad?Bruka za sve

  • majka

    23:41 // 5. 12. 2014.

    se potrudili da budete malo kulturniji i malo manje puni sebe. Na Vašu žalost, većina roditelja Vas je poklopila komentarima a Vi se i dalje koprcate. I hvala na brizi za moje poznavanje materije...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: