Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:10, 16. 5. 2013.

Malo dužnika za struju izabralo reprogram

490x370-490x370-strujomer.jpg

Sporazum o reprogramu dugova za struju sa "Jugoistokom" zaključilo je 9 odsto dužnika koji su ispunjavali uslov da to učine.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • advokat

    17:28 // 16. 5. 2013.

    "Načini naplate potraživanja su, kažu u ED Niš, obustava isporuke struje, utuženje i naplata na pokretnoj i nepokretnoj imovini".

    Od navedenih načina naplate potraživanja jedino je moguća obustava isporuke struje, tj. primena gole sile i primoravanje građana da nakon toga potpišu vansudsko poravnanje kojim bi dužnici priznali zastareli dug.

    Od utuženja, tj. podnošenja predloga za izvršenje, nema ništa, jer bi u slučaju prigovora zastarelosti sud doneo presudu kojom bi samo delimično usvojio tužbeni zahtev "Jugoistoka" (samo za poslednjih godinu dana). "Jugoistok" bi kao tužilac bio u obavezi da naknadi troškove parničnog postupka tuženom, jer je samo u neznatnom delu uspeo u tužbenom zahtevu.

    O naplati na pokretnoj i nepokretnoj imovini nema govora, jer je za to potrebno rešenje o izvršenju. Ako dužnik istakne prigovor zastarelosti nema rešenja o izvršenju, već se prelazi u parnični postupak, a tu važi ono što sam naveo u prethodnom stavu.

    Sve u svemu, prazne priče iz EPS-a.

  • Dr.Pravdic

    21:57 // 16. 5. 2013.

    Slicnu pricu su na pocetku pokusali i gradski oci da proture gradjanima i naplate zaostala i zastarela potrazivanja javnih preduzeca u gradu.Posle fijaska akcije svi su se ucutali jer pravi krivci su u javnim preduzecima, partijski kadrovi, koji su godinama zarad socijalnog mira propustili zakonske rokove i nisu naplatili izvrsene usluge.Sada ,fiktivno, neneplativa potrazivanja iskazuju u bilansima kako bi stvorili privid da nemaju gubitke a u stvari su dubioze katastrofalne.

  • Snezana

    07:59 // 17. 5. 2013.

    Zalosno je koga su sve zaposlili u EDB.
    Mnogi i bivsi i sad. radnici ne placaju struju uz razne mahinacije, dok postene platise propadose od velikih racuna.Ne moze svako da se prepodne popne na banderu i iskljuci neplatisu i da isti dodje popodne da ga prikljuci na istu, za njemu poznate pare.E narode, narode...

  • Snezana

    08:00 // 17. 5. 2013.

    Nije svako sposoban da nabavi ili skine iz kucista kompjutera magnet i stavi na brojilo i krsti se svaki put(kad zagrmi), da mu kucu ne udari grom.
    Nema svaki potrosac prijatelja kuce, koji veoma strucno podesi brojilo i tako godinama ide potrosnja samo jevtine struje.Da li u toj distribuciji rade kursadzije ili pismeni elektronicari?Zasto nemaju kontrolu nad ispostavljenim racunima pa da vide ko placa a ko ne i koju tarifu struje, za ciji KW ne moze niko da kaze koliko stvarno kosta?
    Zadnjih par meseci su zaposljeni bivsi neradnici NIS-a,uz debele otpremnine u evr. nasli lebac u EDB,znaci vrlo brzo mozemo ocekivati raspad i EDB.STVARNO ZALOSNO. Ima puno nelogicnosti i malverzacija ali to je posao za organe pravde, ako pravda jos negde postoji.

  • Djole Nis

    16:55 // 17. 5. 2013.

    Normalno da nece ljudi kad nisu fer prema njima. Ja imam dug za struju 400.000din i dalje se povecava dug jer je kamata od 6-10000din mesecno,dozvolio sam da mi iskljuce struju i necu da im platim.Kada sam trazio da mi daju izvod potrosnje elektricne energije unazad nekoliko godina i da hocu da platim glavnicu bez kamate oni su mi rekli da ne moze.Ja sam im reko dovidjenja pa se vidimo na sudu.I kad hoce covek da im da pare oni nece da ih uzmu jer nisu normalni.Evo primera sa porezom kad su skinuli kamate odmah su svi platili ali ne u Jugoistoku rade pametni ljudi. Spasi nas Boze ovih ludaka.

  • zoran niš

    09:23 // 16. 9. 2013.

    pa naravno kad su dali lažna obećanja građanima da će otpisati sve kamate izjava direktora niškog EPSa dr.mr. novakovića "eto omogućili smo otpis 40% onome ko jednokratno uplati ceo dug" je cinična

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: