Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:19, 6. 6. 2018.

| Društvo

Mame pokrenule akciju prikupljanja benkica za niško porodilište

Autor:J. C. M.Izvor:Južne vesti
bebe
Mame mogu da ponesu i svoju garderobu u porodilište, ali veliki broj njih bebe oblači u odeću koja je u porodilišta; Ilustracija; foto: arhiva JV

Zato što je odeća u koju se oblače bebe u niškom porodilištu, kako kažu, pohabana, pocepana i dotrajala, Udruženje “Porodična filharmonija” je pokrenulo akciju prikupljanja benkica, švedskih i tetra pelena koja će trajati do 18. juna.

U ovom niškom udruženju kažu da je inicijativa potekla od mama koje su članice Fejsbuk grupe “Ćaskalište za mame iz Niša”, jer su mnoge od njih istakle da bebe koje su se tek rodile moraju da oblače u pocepane benkice.

Iako postoji još stvari koje treba poboljšati, mame su rešile da se same organizuju i počnu od osnovnih stvari koje su prve i neophodne - kažu u Udruženju “Porodična filharmonija”.

Napominju da se može donirati samo odeća bez fleka i oštećenja.

Mogu biti i polovne i nove stvari, ne nužno samo bele boje, ali je važno da mogu biti oprane na 90 stepeni, odnosno da se „iskuvaju“, kako bi bile higijenski ispravne - kažu u Udruženju.

Za sada se stvari prikupljaju na tri lokacije, a iz Udruženja pozivaju pravna lica i preduzetnike da se uključe u akciju i postanu zvanični partneri u prikupljanju ovih neophodnih stvari za novorođenčad. Trenutni punktovi za prikupljanje nalaze se na sledećim lokacijama - turistička agencija Galileo Tours (ul. Nikole Pašića 35), kafe rođendaonica Vitez Templar (ul. Studenička BB) i NiIzlog (ul. Vojvode Mišića 46).

Zainteresovani se mogu javiti putem inboksa na zvaničnoj Fejsbuk stranici Udruženja “Porodična filharmonija” ili mejlom na [email protected].

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mila

    21:34 // 6. 6. 2018.

    Ucestvovala big u akciji, samo da li ste sigurni da ce GAK prihvatiti ovakvu vrstu donacije, obzirom da su u pitanju polovne stvari?

    • dragan

      00:00 // 8. 6. 2018.

      DA,hoce jer je cela akcija u dogovoru sa direktorom i nacelnikom klinickog centra..Bitno je da su stvari bez fleka i da mogu se prati na 90stepeni..

  • Sanja

    15:45 // 6. 6. 2018.

    Bravo mame!!!Pakujem i donosim benkice!!!

  • Ozren

    14:20 // 6. 6. 2018.

    Velika sramota i bruka za porodiliste! Veliko bravo za mame i ovu akciju, samo napred! A trebali bi i mi muskarci, ocevi, da se ukljucimo i podrzimo ovu akciju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: