Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:53, 17. 11. 2022.

| Društvo

Manifestacija "Dani Prokupca" u petak i subotu u Prokuplju

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
vinograd
Dani prokupca u petak i subotu u Prokuplju; Foto: Lj. M.

Najpoznatiji toplički vinogradari koji se pre svega bave gajenjem sorte "prokupac" predstaviće svoje proizvode i prisustvovati predavanjima o toj sorti grožđa na četvrtoj po redu manifestaciji "Dani Prokupca u gradu svetog Prokopija" koja se organizuje u Prokuplju u petak i subotu, 18. i 19. novembra. Ulaz je slobodan, uz preporuku organizatora da posetioci pošalju bar jedan SMS sadržine 1363 na broj 3030 za pomoć u lečenju Mihajla Taskovića.

Organizatori manifestacije podsećaju da je ovogodišnja tema skupa "Prokupac nas spaja", a da je zvanični promoter motivacioni govornik Đorđe Mitrović, koji kako kažu, junačkom borbom i sa zdrastvenim problemima daje primer vedrog duha i istrajnosti. Dani prokupca Sa prošlogodišnje manifestacije "Dani Prokupca"; Foto: A. M.

U sklopu manifestacije svake godine predstavljamo i vinariju iznenađenja, ove godine je to vinarija “Botunjac” iz Donjeg Zleginja u Župi aleksandrovačkoj gde na porodičnom imanju Botunjac nastaju vrhunska vina istog imena, koja su neobičan spoj tradicije, tehnologije i ljubavi prema tom piću - kažu organizatori manifestacije.

Ovogodišnji "Dani Prokupca" počinju u petak 18. novembra u 14 sati u prokupačkom Muzeju, kada će, između ostalih, svoje izlaganje na temu "Razvoja turizma u Toplici i na Jastrepcu kroz prizmu Prokupca koji nas spaja" imati Marko Jakšić, predstavnik Udruženja proizvođača vina sa oznakom geografskog porekla. vino Manifestacija posvećena vinu sorte Prokupac; Ilustracija; foto: A. K.

U subotu od 11 do 14 sati u centru Prokuplja predstavićemo vinarije koje gaje prokupac, lokalne destilerije, planinske i ostale potencijale Topličkog kraja. Okupljanje ljubitelja vina i turističkih promotera biće u bašti kafića u pešačkoj zoni u Prokuplju, koji je ujedno i pokrovitelj manifestacije- dodaju organizatori.

Naglašavaju i da je tokom trajanja manifestacije planirano upoznavanje sa programom vinarija, degustacija prokupca i ostalih vinskih sorti, upoznavanje sa turistickim projektima, proizvođačima rakije, lokalne hrane i promoterima topličkog kraja, a organizatori manifestacije su Udruženje građana "Volim Jastrebac“ i agencija "Jastreb-epigenija“.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: