Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:18, 4. 3. 2018.

| Društvo

Manja izlivanja reka u Prokuplju, klizište srušilo kuću u centru grada

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
srušena kuća PK foto lj.m.
Kuća se srušila na ulicu, povređenih nema; foto: Lj.M.

Niko nije povređen kada se srušila kuća nadomak centra Prokuplja nakon što je proradilo klizište usled naglog topljenja snega. Reka Toplica zasad je u svom koritu, a usled izlivanja pritoka popljavljene su oranice u Donjoj Trnavi i u rubnim delovima Prokuplja.

Prava drama odigrala se u Kosovskoj ulici nedaleko od centra Prokuplja gde se jedna kuća u kojoj se nalazila starija žena potpuno obrušila i zajedno sa potpornim zidom završila na kolovozu. 2 Obrusen zid i kuca Saobraćaj u Kosovskoj ulici u prekidu; foto: Lj.M.

Žena je srećom u trenutku obrušavanja bila u drugom delu kuće, pa nije povređena, jedan parkirani auto je potpuno zatrpan i uništen, dok je drugi auto manje oštećen.

Ulica je zatvorena za saobraćaj, a stanari okolnih kuća kažu da je sve delovalo strašno i da su u prvom trenutku pomislili da je zemljotres.

Kao da se čitavo tlo pomerilo, čuo se jak prasak. Popustio je kameni potporni zid ka ulici, gde su bila parkirana dva automobila u kojima na sreću niko nije bio. Jedan je potpuno uništen i još uvek je pod zemljom – kaže jedan od komšija.


Poplavljene oranice oko Prokuplja

Usled naglog topljenja snega došlo je do izlivanja pojedinih pritoka reke Toplice, poput Trnavačke reke u selu Donja Trnava, gde je poplavljeno poljoprivredno zemljište.

Toplica je, prema najnovijim informacijama, u poslednnja 24 sata porasla za više od 85 centimetara i sada je na mernom mestu Pepeljevac na koti 243, što je za 20 centimetara više od granice redovne odbrane od poplava, a za 70-etak manje od granice vanredne odbrane.

Ukoliko se trend rasta nivoa Toplice nastavi, nije isključeno da dođe do većih izlivanja, a zasad su već ugrožene oranice kod vojne baze na izlazu iz Prokuplja ka Kuršumliji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • 24 zone

    16:18 // 5. 3. 2018.

    Svu stetu klizista i poplava treba da plate svi oni koji su uzeli pare za izbore, a nisu prosli cenzus. Sad su nas zadesili i veliki troskovi izbora i poplave, ali sreca u nesreci je sto je Srbija u ogromnom suficitu po recima politicara cija je stranka pobedila na izborima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: