Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:33, 22. 11. 2020.

| Društvo

Manje lokacija sa dezinfekcionim sredstvom u Nišu, u Vodovodu kažu neki rezervoari ukradeni i oštećeni

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Rezervoar
Nabavljaju nove i apeluju na građane da ih ne lome; foto: V. Keser

Da na nekim lokacijama u Nišu više nema rezervoara sa sredstvom za dezinfekciju koji su tu bili prethodnih meseci, primetili su građani, a iz JKP Naissus odgovaraju da su kanisteri i dalje na skoro svim lokacijama i da se redovno pune vikendom. Ipak, kažu da ih je manje nego ranije, jer su dva rezervoara ukradena, a tri je neko oštetio i ne mogu da se koriste. U toku je tender za nabavku novih, a do tada apeluju da građani racionalno koriste postojeće i da ih ne lome i uništavaju.

Gde su u Nišu nestali rezervoari sa natrijum hipohloridim i da li je moguće da ih nema tamo gde su bili ranije i pored ovolikog broja zaraženih - pitanje je koje postavljaju građani.

Na skoro svim lokacijama sredstva za dezinfekciju su i dalje dostupna građanima, kažu u JKP Naissus, ali umesto 26 kao ranije, sada ih ima 21.

Dok su ranije bili uključeni volonteri Opštine Medijana i dok su oni točili korisnicima direktno sa rezervoara to je bilo pod kontrolom, kako su počeli ljudi sami da uzimaju bez nekoga ko bi to mogao da nadgleda došlo je do trajnog oštećenja nekoliko rezervoara i praktično su tri rezervoara van funkcije. Dva su u međuvremenu ukradena, to smo prijavili nadležnim organima - kažu u Vodovodu.

U toku je javna nabavka novih rezervoara koji će biti vraćeni tamo gde ih sada nema, najavljuju iz Vodovoda i apeluju na građane da ih ne uništavaju i da racionalno troše rastvor.

Molimo sve korisnike da racionalno koriste to sredstvo, jer je zabeleženo i neracionalno trošenje, da se otvore točeća mesta i da se ne zatvore i da onda u roku od 10, 15 minuta sve iscuri - napominju.

Preporuka je da su 2 litra po osobi dovoljna za dezinfekciju površina 5-6 dana i nema potrebe za uzimanjem većih količina, ističu, jer će i dalje redovno puniti rezervoare tokom vikenda.

Sredstvo koje građani mogu da uzmu iz rezervoara je na bazi hlora i koristi se isključivo za dezinfekciju površina (podova, hodnika, staza, stepenica, sanitarije, rukohvata).

Takođe upozoravaju da se ne koristi za dezinfekciju ruku, odeće, nameštaja, tepiha i životinja i da ne sme doći u kontakt sa kožom i da se koristi sa drugim hemikalijama.


Spisak lokacija

1. Opština Niška Banja

- početak šetališta, kod okretnice,

- Naselje Nikola Tesla, ul. Zaplanjska 35, maloprodajni objekat MARKET 5.

2. Opština Medijana

- Tempo exspres, Vizantijski bulevar,

- Opština Medijana, Branka Krsmanovića,

- Vatrogasni dom,

- Trg Kralja Aleksandra, kod Aleksandrije,

- Brzi Brod, prodavnica IDEA.

3. Opština Crveni Krst

- IDEA, Bulevar 12. Februar,

- IDEA, naselje Branko Bjegović,

- Naselje Stevan Sinđelić, kod dragstora Dojča,

- Popovac, OŠ „Milan Rakić“.

4. Opština Pantelej

- IDEA, Matevački put, preko puta Liona,

- Pijaca "Bašta", Knjaževačka,

- Bivša robna kuća Sinđelić,

- IDEA, ul. Borska,

- Somborski bulevar, prodavnica Zlatan trag,

- Okretnica, Donja Vrežina.

5. Opština Palilula

- Ambulanta “Delijski Vis”, ul. Ljubomira Nikolića,

- Autobuska okretnica Novo Selo,

- Gavrila Principa, market “TIS”,

- Kod Svetinikolske česme.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • theLab

    08:39 // 23. 11. 2020.

    Pa nek vrate volontere "opštine Medijana" ili ti volonteri rade samo u predizbornoj kampanji? Ili možda i nisu volonteri opštine nego nečiji drugi vojnici.

  • David Štrbac

    22:27 // 22. 11. 2020.

    U gvožđaru 7000 al na tenderu se uzima više komada pa je i cena veća, treba naraniti nepismeno i napreDNO, a mora i za levu ruku kad se pozdravljaju

  • Miki

    21:07 // 22. 11. 2020.

    U vodovodu rasulo. Ne zna se ko sta radi. Para nema ni za šta a pričaju prazne priče sa ovim rezervoarima. Za reprezentacije po kafanama uvek ima a ovo je zlatno pa nema. Solidarna pomoć se čeka i dalje. Sve se radi da se ide u privatizaciju. Već stavili kamere po hodnicima da deluje ko ozbiljna firma.

    • theLab

      08:43 // 23. 11. 2020.

      Aaaa zato je u naisusu rasulo? Još nisu isplatili solidarnu pomoć? Verovatno ni jubilarne nagrade. Jer to je ono što ne valja u preduzeću, nikako činjenica da nema ni jednog zaposlenog bez sns članske karte. Odnosno oni koji je nemaju, imaju drugu, ali su u pitanju kvislinzi koji su zaposlili sebe, pa ženu, pa taštu...

    • axa

      13:34 // 23. 11. 2020.

      zato su i stavili kamere, da takvi kao ti ne prave rasulo, sve zivo pokradoste, ne sme covek da se okrene

    • David Štrbac

      20:48 // 23. 11. 2020.

      Ne mogu nepismeni sa kupljenim diplomama da vode firmu i da se prima po 100000 a da se pljuje na one koji znaju ili neće u SNS. Narod plaća sve.

    • Ouzo

      21:08 // 23. 11. 2020.

      Kakvog predsednika sss imate, ja bih vam trazio da vi uplatite Vodovodu pare ! Ko li ga izabra, mnogo mu merak da bude predsednik a nista ne zna i ne radi !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: