Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:35, 6. 5. 2020.

Manje od 10 % upisane dece se prijavilo za vrtiće u Nišu, u "Pčelici" kažu da će raditi i jaslene grupe

vrtić Niš Prijavilo se manje od 10 % dece upisane u niške vrtiće; foto: PU Pčelica

Za polazak u vrtiće Predškolske ustanove "Pčelica" u Nišu, koja počinju sa radom 11. maja, prijavilo se manje od 10 % upisane dece čija oba roditelja rade. I dok roditelji kažu da im je rečeno da u obdaništa mogu samo deca starija od 3 godine, iz "Pčelice" odgovaraju da ima 12 prijavljenih mališana za jaslene grupe.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Tijana

    16:46 // 6. 5. 2020.

    Hvala što ste se interesovali za ovaj problem!

  • Dragan

    17:18 // 6. 5. 2020.

    Do juče radili u kliničkom a danas svi testirani i zdravi. Malo se zaigrala štrumfeta. Verovatno je ona testirala radnike od kuće.

  • Mara

    17:29 // 6. 5. 2020.

    Naviku roditelji da rade

  • Aleksandar

    17:48 // 6. 5. 2020.

    Razlog izmedju ostalog je i taj sto su spojene grupe iz vise vrtica, iako je postajala neka preporuka da se to ne radi... Tj da svako dete ide u svoj vrtic sa svojom vaspitacicom. Ovako deca koja su vec dovoljno u traumi zbog socijalnog distanciranja (da ne kazem socijalne izolacije) treba i da menjaju vaspitacicu, da ima novo okruzenje i nove drugare...

  • Keza

    19:38 // 6. 5. 2020.

    Direktorka Mitic je pozvala na testiranje od korone i povratak na posao vaspitacice koje imaju vise od 60 godina i one koje imaju decu mladju od 12 godina bez obzira na odluku ministarstva da se te vaspitacice oslobode radnih obaveza jos dve nedelje. Zena je ili totalno neobavestena ili je jednostavno rai na svoju ruku. Pritom su sve vaspitacice bile pozvane na testiranje u isto vreme.

    • Ena

      20:32 // 6. 5. 2020.

      sto bi bile oslobodjene? lekare (i u slucaju da su oba roditelja lekari) i prodavacice niko nije ova 2 meseca pitao da li imaju decu i kolika su.

  • Marina

    23:01 // 6. 5. 2020.

    Gde je pravilo da se vaspitaci I zaposleni testiraju 2 dana pre pocetka rada vrtica? Zbog mogucnosti inkubacije ili novozarazenosti? Gde je postovanje pravila Ministarstva da se ne mesaju deca i ne menjaju vaspitaci?Zasto su isti primorani da bas sada iskoriste godisnji odmor?Zasto se ne objavi decidni pravilnik o pravima i obavezama Pcelice i korisnika usluga, kao sto je u Beogradu transparentan?

  • Mara

    05:33 // 7. 5. 2020.

    Neće narod da radi

    • Ouzo

      18:42 // 7. 5. 2020.

      Ti si primer !

  • Ivana Savić

    19:11 // 7. 5. 2020.

    Samo mi nije jasno zasto roditelji dece koja ne mogu u vrtic jer su takva pravila nisu oslobodjeni od placanja vrtica!?Mi nismo izabrali da li hocemo ili necemo da idemo nego nam je to nametnuto!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: