Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:11, 2. 10. 2022.

| Društvo

Manu Čao svirao sa meštanima ispred seoske prodavnice u Toplom Dolu

Autor:A. KostićIzvor:Južne vesti
Manu Čao
Svetska muzička zvezda zasvirala ispred seoske prodavnice na Staroj planini; foto: FB Grupa "Ja volim Topli Do"

Svetska muzička zvezda Manu Čao ponovo je posetio staroplaninsko selo Topli Do, gde je 2019. godine podržao meštane u borbi za reke na Staroj planini, a ispred seoske prodavnice odsvirao je i nekoliko pesama na oduševljenje samih meštana.

Manu je još nakon prve posete Toplom Dolu hteo da ponovo privatno poseti to mesto, da oseti energiju koju je osetio tokom svog prvog dolaska i da uživa u lepotama koje pruža Stara planina, njena priroda i ljudi koji tu žive i opstaju, potvrđuje nam Snežana Ilić, aktivistkinja i prijatelj Toplog Dola. Manu Čao Stara planina Topli Do Svetska muzička zvezda Manu Čao želeo je ponovo da privatno poseti Staru planinu; foto: S. I.

Manu je 2019. godine, nakon koncerta u Nišu, prvi put došao u Topli Do na moj uporni nagovor. Ja sam samo razumela značaj njegove posete da bi se problem internacionalizovao. Mislila sam da bi Manu video koliki su nam MHE problem i kakva nam se katastrofa sprema tek kada bi proveo vremena sa meštanima. Manu je tada, osetivši magiju Stare planine i Toplog Dola izrazio želju da ponovo dođe inkognito. Prvu narednu priliku kada je bio blizu je iskoristio da sa svojim prijateljima ponovi poseti Topli Do – kaže Snežana.

Manu Čao TOPLI DO Manu oduševljen prirodnom Toplog Dola i Stare planine; foto: S. I.Ovoga puta imao je više vremena da u slobodnom Toplom Dolu uživa. Pravo mu je zadovoljstvo činio boravak među meštanima i on je rado imao mini-koncerte za dušu u svakom od domaćinstava koje su posetili. Isprobavao je domaće proizvode, grlio meštane, svirao za decu, družio se ispred prodavnice.

Najviše se divio reci pored koje je proveo celo popodne i slikao je i snimao bez prestanka, što je i sve nas začudilo, jer nema taj običaj. Kao i mnogi od nas, i veliki Manu Čao se zaljubio u ovo čudesno mesto na Staroj planini. Ovo svakako nije poslednji put da je došao, a uklopio se brzo i lako kao da je jedan od nas – zaključuje aktivistkinja.

Podsetimo, Manu je pre 3 godine podržao meštane i ljude koji su danonoćno stražarili u selu da bi sačuvali reke od mini hidro-elektrana, a onome čime je bio oduševljen tada i sad, otkrivaju nam sagovornici, najverovatnije će se uskoro ponovo vratiti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aki

    16:37 // 2. 10. 2022.

    Burazer se precvikao kao sajla…
    Ali svejedno naklon do poda za gospodina i uvek je dobrodošao…

  • slavko

    15:55 // 2. 10. 2022.

    Kralj!

  • Marko

    11:28 // 2. 10. 2022.

    Lepo!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: