Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:03, 25. 12. 2012.

| Društvo

"Mara" i "Narodni univerzitet" dobili v.d. direktore

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
biografije-direktori.jpg

Odbornici Skupštine Grada verifikovali su novi mandat, ali ovog puta u v.d. stanju, dosadašnjoj direktorki Slavici Antić (SPS), dok je “Maru” preuzeo Miloš Ranđelović (Jedinstvena Srbija).

Slavica Antić (60) je i u prethodne 4 godine obavljala funkciju direktora niškog “Narodnog univerziteta”, a kako je navela u svojoj biografiji njeno iskustvo u struci je tridesetogodišnje. Osnovnu i srednju školu završila je u Nišu, a studije geografije na niškom PMF-u.

Novi v.d. direktor Centra za dnevni boravak dece, omladine i odraslih lica mentalno ometenih u razvoju “Mara” je Miloš Ranđelović (30), magistar industrijskog menadžmenta koji je diplomu stekao na niškom Ekonomskom fakultetu.

Iako njegovo zvanje nije u vezi sa osobama mentalno ometenim u razvoju, u njegovoj biografiji stoji da je u periodu od 2004. do 2012. godine "učestvovao u Udruženju osoba sa mentalnim invaliditetom", gde je radio sa decom u edukativnim i kreativnim radionicama. Reč je o udruženju koje postoji od 1966. godine i u njemu su registrovana sva deca iz "Mare".

Pojedini odbornici su na jučerašnjoj sednici Skupštine Grada doveli u pitanje stručnu spremu Ranđelovića. Ipak, predsednik Odbora za imenovanje Dejan Jovanović kaže da je novi v.d. direktor dostavio potvrdu o radu sa decom ometenom u razvoju.

- Mi smo prihvatili njegovu potvrdu. On je za sada u v.d. stanju, a kada Upravni odbor raspiše konkurs tada će se odlučivati da li je za to mesto potrebna određena stručna sprema ili može i sa njegovom diplomom - rekao je Jovanović.

Ranđelović je naveo u biografiji da je ranije radio i u carinarnici “Aerodrom”, ali i u Javno komunalnom preduzeću “Naisus”.


Šerifov brat Marko Ranđelović Šerif Marko Ranđelović Šerif, arhivska fotografija

Inače, vredi pomenuti da je Miloš Ranđelović rođeni brat funkcionera DS i doskorašnjeg opštinskog većnika u niškoj opštini Medijana Marka Ranđelovića (34) zvanog Šerif, o kome su Južne vesti pisale početkom godine u tekstu "Većnik krao svoju platu".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Koleginica iz vodovoda

    03:32 // 30. 12. 2012.

    Miloše ne obraćaj pažnju na zlobne komentare, a pogotovu ne na nazovi kolege iz vodovoda. Takvi bi trebalo da se sklone. i oslobode put moralnim i sposobnim ljudima kao što si ti. Srećno u daljem radu i samo napred krupnim koracima! Pozdrav!

  • cox

    19:28 // 27. 12. 2012.

    Ha,ha,organizovali se omladinci DS-a da pisu hvalospeve...

  • Mali

    18:41 // 26. 12. 2012.

    Mali, da ispuniš obećanje!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: