Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:49, 14. 2. 2023.

| Društvo

Marini Đorđević iz Niša se bolest vratila, za lečenje u inostranstvu potrebno više od 60 miliona dinara

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Marina Đorđević
125 na 2407; foto: Facebook / Marina Adamović

Posle transplantacije koštane srži u Beogradu, 20-godišnjoj Marini Đorđević iz Niša, koja boluje od akutne limfoblastne leukemije, bolest se vratila. Fondacija “Humanost bez granica” prikuplja novac za njeno lečenje van zemlje, za koje je potrebno još oko 61 milion dinara.

Marina se spremala za prijemni ispit za Medicinski fakultet, kada je dobila prve simptome. Dijagnoza joj je utvrđena dva meseca kasnije.

Bila je potpuno zdravo i veselo dete, sa talentom za muziku i nadom da će biti lekar, ali je leukemija presekla sve njene snove - navode iz Fondacije.

Prikupljanje novca za Marinu ujedinilo je prošle godine brojne građane, privrednike, sportiste, đake i studente u Nišu. Fudbaleri Crvene zvezde i Radničkog igrali su utakmicu u istim dresovima i prikupljali novac za mladu Nišlijku, njeni drugari organizovali su humanitarne bazare, a pomagali su i studenti Medicinskog, koji je htela da upiše.

Pošto se bolest vratila nakon transplantacije u Beogradu u avgustu prošle godine, Marini je potreban novac za lečenje CAR - T ćelijama, kao i novac za put i smeštaj. Do sada je prikupljeno 328.094,06 dinara, a potrebno je još 61.447.642,78 dinara.

Novac za nju prikuplja i niška humanitarka Marina Adamović, a oni koji žele da pomognu mogu to učiniti tako što će poslati SMS sadržaja 125 na 2407, kao i putem PayPal naloga preko linka ili preko E-doniraj.

Cena SMS-a je 200 dinara, a PDV se ne naplaćuje. Poruke mogu da šalju korisnici MTS, Yettel, A1 i Globaltel mreže.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marina Adamović

    03:36 // 17. 2. 2023.

    Neko moli za objašnjrnje: "Korisnik isplatio PROVIZIJU fondaciji, pojasnite mi malo" Humanost bez granica ništa ne krije, jer su mesečni troškovi veliki, mora da se plati kancelarija, zaposleni koji svakodnevno rade, dizajneri, knjigovođi svakodnevno stiže po sto izvoda, programeri održavaju sajt. Ja pitam: ko plaća radnike Fondacije "Budi human A.Šapić"? Oni naglašavaju da provizije nema!

  • Naissus

    16:33 // 15. 2. 2023.

    Slika i prilika brze, jace, bolje i stabilnije Srbije. Lecimo decu putem SMS poruka

  • Mj

    06:03 // 15. 2. 2023.

    Probao sam putem SMSa da posaljem, nije moguce

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: