Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:15, 28. 3. 2011.

| Društvo

Marinkovići traže smenu odgovornih

Autor:Jelena StojkovićIzvor:Južne vesti

VRANJE - Novi ministar zdravlja dr Zoran Stanković primio je u Beogradu, u svom kabinetu, članove porodice Marinković i izvinio im se. Njihova ćerka Dijana je umrla u Zdravstvenom centru Vranje u prisustvu pet lekara.

Članovi porodice Marinković nakon prijema kod ministra zdravlja obratili su se javnosti otvorenim pismom u kom obrazlažu zahteve za smenu odgovornih za smrt njihovog deteteta.

- Ministar Stanković je priznao da su neki lekari Zdravstvanog centra u Vranju napravili krupne profesionalne propuste u radu, zbog kojih je naša petogodišnja ćerka Dijana otišla u smrt. Mi u porodici smo posle prijema i javnog izvinjenja ministra pred očima srpske javnosti, procenili da je sasvim normalno da se oglasimo sanekim novim stavovima i našim zahtevima. Zato medijima upućujemo otvoreno pismo u nadi da će neko konačno snositi posledice za svoj neprofesionalizam, koji se kobno završio po našem detetu, a u nadi da ćemo sprečiti da još nečije dete strada - kaže Bojan Marinković otac preminule devojčice.


OTVORENO PISMO:

1. Tražimo od Vlade Srbije i resornog ministarstva, da povedu postupak smene Nevene Karanović, državnog sekretara u Munistarsztvu zdravlja zbog netačne, neodmerene, zlonamerne i tendenciozne izjave, koju je dala medijima samo 48 sati posle smrti naše ćerke Dijane, kako je navodno, u Zdravstvenom centru u Vranju, tokom lečenja našeg deteta, ispoštovana procedura i sve urađeno profesionalno i etički.

2. Tražimo od direktora Zdravstvenog cenra dr Uroša Trajkovića da podnese neopozivu ostavku na to mesto zbog niza katastrofalnih propusta s kojima smo se susreli 7. i 8. januara u toj zdravstvenoj
ustanovi tokom ukazivanja pomoći našem detetu.

3. Tražimo od Mladjana Dinkića i najviših tela Ujedinjenih regiona Srbije, da preporuče svom članu Urošu Trajkoviću da se, zbog niza propusta u radu, povuče sa funkcije direktora Zdravstvenig centra u
Vranju.

4. Tražimo od nadležnih tela Lekarske komore Srbije, u čiji domen spadaju licence zdravstvanih radnika, da se pozabave slučajem našeg deteta i u tom kontekstu pitanjem odgovornosti svih lekara, posebno dr
Slaviše Kanačkog i dr Darka Civkarovskog.

5. Tražimo da stručna tela u Zdravstvenim centru u Vranju i članovi komisije koja se bavila slučajem smrti našeg deteta, da osude brojne organizacione propuste u radu te zdravstvene ustanove, posebno
ponašanje i propuste svojih kolega.

6. Pozivamo da nam se u ovoj akciji i inicijativi pridruže sve one porodice čiji su najdraži, u vranjskom Zdravstveniom centru okončali svoje živote pod sumnjivim okolnostima kao i naša Dijana.

7. Apelujemo na javnost da nam se pridruži u osudi ovog i svih sličnih događaja u vranjskom Zdravstvenom centru.

Porodica Marinković
27. marta 2011. iz sela
Ćukovac 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: