Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:27, 5. 3. 2017.

| Društvo

Marković postavljen za direktora i pored zaključka inspekcije da ne ispunjava uslove

Autor:P. BlagojevićIzvor:Južne vesti
Mihajlo Marković direktor
Marković (u sredini) postavljen za direktora iako ne ispunjava uslove; foto: FB strana PS

Vlada Srbije je ponovo na odgovornu funkciju u Nišu postavila osobu koja ne ispunjava zakonske uslove za to. I pored zaključka prosvetnih inspektora da Mihajlo Marković nema dovoljno radnog iskustva ni za v. d. direktora Doma srednjoškolaca, premijer Aleksandar Vučić je potpisao odluku o njegovom postavljenju za direktora te ustanove.

Mihajlo Marković je novi direktor Doma učenika srednjih škola u Nišu. Tako je Vlada Srbije odlučila još 14. februara i to po predlogu Upravnog odbora ove ustanove nakon sprovedenog javnog konkursa.

To znači da mu je poveren četvorogodišnji mandat za vođenje Doma srednjoškolaca.

Ipak, zasada ostaje nepoznato da li su članovi Vlade uopšte razmatrali zaključak Prosvetne inspekcije Ministarstva prosvete, koji su tokom kontrole utvrdili brojne nepravilnosti, među kojima i da je vršilac dužnosti direktora Mihajlo Marković ne ispunjava zakonske uslove za tu funkciju.

Kako su Južne vesti pisale, Marković se na takav zaključak žalio, navodeći da bi u radno iskustvo trebalo uračunati i vreme koje je proveo volontirajući u raznim udruženjima koja se bave zaštitom osoba sa invaliditetom. Ali Ministarstvo prosvete je to odbilo i navelo da volontiranje ne može da se računa u radno iskustvo.


Direktori bez iskustva postaju standard

Imenovanje Mihajla Markovića za direktora Doma srednjoškolaca u Nišu iako ne ispunjava uslove za tu funkciju je samo poslednje u nizu spornih odluka vlasti.

Kako su Južne vesti do sada pisale, čelnici brojnih ustanova u Nišu ne ispunjavaju uslove da rade te poslove.

Gradske vlasti su tako za direktora Narodnog pozorišta u Nišu postavile Ivana Vukovića, a za direktorku Narodne biblioteke Sonju Šuković, iako ni jedan, ni drugi kandidat nisu uspunjavali uslov - nisu imali dovoljno radnog iskustva sa fakultetskim diplomama.

Vuković je za v. d. direktora postavljen iako još nije ni diplomirao, a to mu je bilo prvo radno mesto u životu, dok je za direktora sa punim mandatom postavljen 2013. godine, kada je imao tek godinu dana radnog iskustva.

Šukovićeva je diplomirala septembra 2013. godine, dok je za direktorku Narodne biblioteke, funkciju za koju se traži 3 godine radnog iskustva sa fakultetom, postavljena u januaru 2015. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Osmeh hijene

    08:13 // 6. 3. 2017.

    Ovog Ruzica kad vidim tri dana srecu nemam

  • Djuram

    05:35 // 6. 3. 2017.

    Najveca bruka je u Transfuziji.Po kom zakonu moze neko peta godina vec u vd stanju da bude direktor,bez kvalifikacija,sa krivicnom prijavom i aferama...

  • Disa

    03:26 // 6. 3. 2017.

    Jel slavi zbog odluke "gradska" Jasmina? Samo nastavite da igrate narodu po zivcima, mnogima su strune odavno popucale ali se to iz bahatih rukovodecih fotelja i od poltrona koji vas okruzuju ne vidi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: