Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:20, 9. 5. 2022.

Marš "Besmrtnog puka" i u Nišu, počast oslobodiocima i "crvenoarmejcima", ali i "Z" zastave

besmrtni puk T. T.2 9. maj-Dan pobede nad fašizmom obeležen maršom "Besmrtniog puka"; foto: T. T.

Na Dan pobede nad nacizmom i fašizmom, šetnjom od Logora Crveni krst do Spomenika oslobodiocima na Trgu kralja Milana, obeležena je međunarodna manifestacija “Besmrtni puk” na kojoj su se među brojnim srpskim i ruskim zastavama mogle videti i one sa slovom “Z”, kao i simboli samoproglašene Donjecke narodne republike.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • NN

    15:09 // 9. 5. 2022.

    Užaš, prostakluk i sramota. Juriće vas duše ukrajinske dece.

    • Maja

      17:37 // 9. 5. 2022.

      Pa ti si bre nepismen, o čemu pričaš. 9.Maj je dan pobede nad fašizmom, a da se nije desio ti ne bi lupetao ovako.. Prostakluk je tvoja nepismenost bre..

  • 1948

    15:22 // 9. 5. 2022.

    Na pocetku ruske invazije neko je napisao, steta sto nas rusi posle drugog rata nisu gazili kao ostatak istocne evrope pa da shvatimo koje su oni zlo. Nasi rusofili voze zapadna kola, nose zapadne telefone, nose nike i adidas, stede u evro a da ih pitas da nabroje 20 ruska grada, ko su najpopularniji pevaci i pesme, glumci i filmovi u rusiju, koja je najpopulatnija odeca i obuca, pojma ne bi imali

    • Chatnick

      17:36 // 9. 5. 2022.

      Isti ti rusi su imali pakt o nenapadanju sa nacistickom Nemackom i podelu Evrope,kakva crna pobeda,padom nacizma dosao je crveni mrak,jos gori.

    • Можда Зато

      18:30 // 9. 5. 2022.

      А можда су руси те источноевропљане газили зато што су њихове војне формације учествовале са снагама трећег рајха у нападима на руске градове,убијале руски народ.То гажење је била НАПЛАТА ратне штете и преваспитање фашиста.Можда зато......

    • Igor

      22:44 // 9. 5. 2022.

      Jedno je kultura, muzika, film itd, a drugo je spoljna politika. Ja nemam ništa protiv Američkog naroda, ali njihove vlasti seju ratove svuda po svetu

  • Zveri i Zlikovci (Z)

    16:01 // 9. 5. 2022.

    Tek sad posle 40 godina shvatam zasto nas sve komsije i svi okolni narodi mrze… coporativni mentalni sklop koji podrzava diktatore, Z(veri), nasilje i destrukciju i ne zasluzuje bolje do gubitka nacionalnog dostojanstva.. ocito cemo stati pod jednu sljivu… posadice je rusi…

    • Aleksandra Stefanović

      00:10 // 10. 5. 2022.

      Navedi jedan jedini razlog koji dokazuje da su Ameri i NATO bolji od Rusa.

  • slava Rusiji u borbi protiv NATO fašista

    16:59 // 9. 5. 2022.

    ako ste slušali Putinov govor treba da vam je jasno ko donosi zlo u svetu. Podrška borbi protiv zločinaca koji su nas bombardovali.Nisam za AV ali pod

    • Vile bre srbi diktaturu i kad neko pljuje zapad vise nego sex

      17:32 // 9. 5. 2022.

      I milosevic je ispirao narodu mozak da je zli zapad protiv nas dok su on i njegovi spsovci i julovci postali multimiloneri a narod kupovao gorivo iz flase i radio za 5 marke platu. Ili si ti od onih koj je verovao da je sin marko pare zaradio noseci gajbice?

    • petar

      18:37 // 9. 5. 2022.

      Tipičan pinkom i hepijem ispran mozak.

  • Зоран Васиљевић

    16:32 // 9. 5. 2022.

    Ви другосрбијанци, да ли сте тако коментарисали убијање цивила и деце у Донбасу претходних 8 година које су вршили укронацисти. Уосталом све од Кијева на северу до Одесе на југу и на све на исток од те линије су руске земље. Погледајте мало историју. Хрушчов је 1954. издвојио Крим из Русије и предао га Украјинској ССР, а комунисти су пре тога исто то урадили са целим поменутим истоком и југом.

    • Ahmad Shah Massoud

      17:17 // 9. 5. 2022.

      Bemti sta je ispran mozak. Znaci ja sam drugosrbijanac jer ne podrzavam rusku agresiju? Srbin je samo onaj ko voli putina? Normalnom coveku, nebitno dal je srbin, rus, kinez ili amer, nikad nece da bude "normalno" da jedan covek vlada 20 godina, da opozicija ne postoji, da predsednik i njegova svita imaju milijarde bez dan radni staz dok mu je prosecna plata u drzavu 400ak evra.

    • Сиктер море

      00:36 // 10. 5. 2022.

      А ко је теби дао за право да одрђујеш ко је другосрбијанацА,шта си ти ,петоколонаш коме је дражи Путин и Русија од сопствене земље?

  • Раде

    16:28 // 9. 5. 2022.

    Овде само нато подофицири коментаришу

  • Žvalavi pastir Šizoje

    15:34 // 9. 5. 2022.

    Социјалдемократе и левичари у Србији и свету осуђују руску (Путинову) агресију, десничари, екстремни десничари и шовинисти је подржавају.
    Толико о томе ко је у праву!

  • AntiPA

    23:06 // 9. 5. 2022.

    Za one koji ne znaju - Srbiju je oslobadjala Treca Ukrajinska vojska SSSR, ne Rusi. Tolika zloupotreba ukrajinskih zrtava iz 1945. i 2022. tipicna je samo za Ruse i njihove polupismene fanove. General Zdanov je Ukrajinac rodjen u Kijevu. Upravo ste se popisali na sve te ljude koji su se zrtvovali za vase babe i dede.

    Ocaju Srbije - prestani. Odseli se za Moskvu

    • LJ

      01:09 // 10. 5. 2022.

      TO STO SE ZVALA UKRAINSKA NIJE RAYLOG DA SE SASTOJALA OD UKRAINACA, BILO JE ZNATNO NA POTIV VISE RUSA.

    • Polupismen

      07:54 // 10. 5. 2022.

      Vi definitivno imate problem sa istorijom i logikom. Srbiju, kao i pola Evrope, je oslobodila vojska SSSR-a u kome je bilo mnogo danas nezavisnih drzava. Po toj logici je Staljin, inace Gruzin, decenijama vladao Rusijom ali i Ukrajinom. Pa onda ispadne da nas je oslobodila Gruzija.

    • Sf

      10:16 // 11. 5. 2022.

      Za onoga koji misli da zna, imena frontova, tj vojski kako ih naziva, prvi beloruski, prvi ukrajinski itd, imena su dobijali ne po nacionalnom sastavu nego po oblasti koju su u trenutku formiranja posedali.
      Žalosno je neznanje a još više malicioznost.

  • MilosNis

    16:15 // 9. 5. 2022.

    Bandjur moze da govori u svoje ime ne u ime svih nas, Nislije nikako ne podrzavaju napad na drugu zemlju i bombardovanje! Sutra kada AV promeni plocu, osudi agresiju i uvede sankcije Rusiji ne znam sta ce onda Bandjur da izjavljuje... A uz sve to i blagoslov Satirovske, uzas jedan, jos kad vidim ove SrBska cast?! Jedan metak da opali svi bi se razbezali!

    • Maja

      17:39 // 9. 5. 2022.

      Bežali ste s časova istorije, da se nismo oslobodili uz pomoć saveznika u 2.svetskom ratu (Rusa) od fašizna i nacista ne bi lupetali danas ovako slobodno...
      Nije Rusija agresor, Rusija brani svoj narod.. Tačka!

  • Boban zubni

    16:05 // 9. 5. 2022.

    U Srbiji omiljeniji lik od Vučića je jedino Putin,koje ludilo

  • stefan

    18:37 // 9. 5. 2022.

    Pola ovih tupana pojma nema da su taj puk u večini činili Ukrajinci.Bitno da se kliče diktatoru koji je napao suverenu državu (kao nato nas).

    • Sf

      22:59 // 9. 5. 2022.

      "puk" je figurativno, ne formacijski, a ako želiš da prebrajas po nacionalnosti nešto manje od 24% žrtava SSSR-a u WWII je sa područja Ukrajine(računaj Zaporozje i Don većinski Ruskim)... "smart ass"

  • Robin Hud

    19:39 // 9. 5. 2022.

    Naravno da ne podrzavam ni jednu agresiju, ali ovde mnogi ne shvataju KO JE AGRESOR. Po meni je to NATO jer je i pored dogovora o nesirenju ka Rusiji dosao do Ukrajine i uvukao ih u rat

    • AntiPA

      23:08 // 9. 5. 2022.

      Jeste. NATO je nateral Putolinija da napadne Ukrajnu.

      Rusija niti u jednom trenutku nije bila napadnuta. Niti se bilo sta slicno spremalo. U Istocnoj Ukrajni je Putin pravio paravojsku istu kakva je OVK. Stvarali su incidente i plakali kad bi dobili batine.

  • Даље од моје куће

    00:31 // 10. 5. 2022.

    Новофашисти сасловом Z ,путинисти,русофили,пропаст су за Србију

  • dr Jakov Zlatar

    08:12 // 10. 5. 2022.

    Fašisti proslavljaju Dan pobede nad fašizmom. Ismevanje i sprdnja sa najvažnijim datumom u Istoriji. To je dokaz da to zlo nije pobeđeno, naprotiv.

  • Bruno

    19:33 // 9. 5. 2022.

    @Maja A što rusi ne branili njihov narod, ako je ugrožen, u Maloj Odesi, u New Yorku? Prostudira malo istoriju, recimo od 1800te, do danas. Braća!?

  • Rade

    18:00 // 9. 5. 2022.

    Da li je setala i Tamara Kerkovic iz Dveri zajedno sa gradonačelnicom? Po uzoru na Beograd?! Samo pitam

  • Mirko

    17:30 // 9. 5. 2022.

    Nista ja ovo ne razumem,
    ljudi ovde vole ruske komuniste, mrze jugoslovenske partizane ali se hvale njihovom pobedom, rehabilituju se saradnici fasista, ruse se partizanski spomenici, usput ukljucujemo danasnje ratove u rat od pre 80 godina..
    Jos Car i Dalila fale na nekoj zastavi..

  • Nišlija

    19:02 // 9. 5. 2022.

    A u drugom redu i juče i danas Kontrolori gradskog prevoza grada Niša,oni sto drže zastave...dno -dna

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: