Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:45, 10. 2. 2023.

| Društvo

Maršom "Tragom logoraša" niški izviđači obeležavaju proboj Logora "Crveni krst"

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
Voždovi dani izviđači otvaranje akciej
Dan proboja nacističkog logora; foto: Odred izviđača Vožd Karađorđe

Tradicionalnom maršrutom od centra Niša preko Kamenice do Huma gde će noćiti i izjutra 12. februara krenuti put Logora na Crvenom krstu, niški izviđači obeležiće proboj nacističkog logora i time odati počast poginulim zatočenicima. Opelo stradalima i polaganje venaca biće u nedelju u 11:30.

Od 1962. godine, izviđački odredi iz Niša tradicionalno obeležavaju ovaj dan u čast logoraša Crvenog Krsta koji su poginuli 1942. godine. izviđači2 Posle maršrute sledi polaganje venaca u Logoru:Savez izviđača grada Niša

Kako kaže starešina Saveza izviđača grada Niša Stefan Anđelković, oni će se kretati tradicionalnom maršrutom i na kraju prisustati ceremoniji u Logoru na Crvenom Krstu.

Okupljanje izviđača u centru Niša zakazano je za 11. februara godine od 17 časova, odakle će marširati od preko sela Kamenice i Brenice do Huma, gde će u osnovnoj školi “Vojislav Ilić Mlađi” u Humu prespavati noć, a zatim ujutru se vratiti do Logora i prisustvoavati svečanoj ceremoniji i opelu stradalima - navodi Anđelković.

Svake godine ovoj akciji prisustvuje preko 100 izviđača iz Niša, a ove godine Nišlijama će se pridružiti odredi iz Svrljiga i Bele Palanke.

Starešina ističe da će marš biti prva izviđačka aktivnost u novoj godini nakon zimske pauze, ali i idealno mesto za razmenu utisaka i iskustava sa izviđačkih aktivnosti i zimovanja.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nazgul

    13:40 // 10. 2. 2023.

    Hahaha jos ce i da "prenoce"hahaha u moje vreme smo imali na raspolaganju nakon cermonije u 8h da se zaputimo ka Kamenici,Brenici,Humu u Brenici dobijemo caj i cao do 16h vec u Nisu.Ovi novi razmazeni izvidjaci,pardon skauti posto to nema veze vise sa izvidjacima,moraju da prenoce na pola puta.

  • Stoilkov

    13:20 // 10. 2. 2023.

    Kakve gluposti.

    • milaChe

      21:49 // 10. 2. 2023.

      Zašto gluposti, da li su tvoji bili na onoj strani???!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: