Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:46, 3. 2. 2011.

| Društvo

"Maša nam je najveća radost"

Autor:S.S.Izvor:Južne vesti
foto: K. Kamenov

NIŠ - Koliko je jaka želja za roditeljstvom videlo se u porodici Milana (30) i Maje Antić (29) u niškom naselju Ratko Jović.

Iako su oboje invalidi, oni su se odlučili da imaju porod. Uspeli su u tome i sada zajedno sa porodicom i prijateljima neguju osmomesečnu bebu Mašu.

Milan od rođenja boluje od cerebralne paralize, a Maja od hemipareze (oduzetosti polovine tela). U saradnji sa Gradom Nišom i Udruženjem cerebralne i dečije paralize, zamenik ministra za rad i socijalna pitanja, Vladimir Pešić darivao je ovu porodicu raznim poklonima u ukupnom iznosu od po 70.000 hiljada dinara, među poklonima se nalaze ogradice, kozmetika, pampersi, sedeljka za automobil I drugo.

I pored bolesti, Milan i Maja su se izborili za potomstvo, a Milan kaže da tu neće stati! Žele još dva deteta!

- Kada smo se odlučili da postanemo roditelji nismo imali strah, iako je čuvanje deteta u našem položaju teži proces nego drugim roditeljima, ali volja i ljubav su čudo. Najvažnije je da postoji sloga u porodici, to je najvažnije. Svi u porodici nam pomažu, ali da nije svekrve Mare, ništa nam ne bi bilo lako. Ona je tu kada dete treba da se presvuče, iznese iz kreveta i slično. Trudnoću sam dobro iznela, mada mi je pri kraju bilo malo teško prilikom kretanja, ali dobro, to je normalno. Sad’ smo srećni, Maša raste -priča Maja.

Često im dolaze prijatelji i komšije da vide malu Mašu, a kod njih je često devojčica komšinica Teodora koja, takođe, pomogne mladim roditeljima kojima su ovih dana najpotrebnije “bebeće potrepštine”. Njih dvoje žive mesečno sa 22.000 dinara, koliko ukupno iznose penzije koje primaju.

- Želimo našu devojčicu da usmerimo na pravi put, odškolujemo. Stvarno želimo još dece jer su nam ona najveća radost. Posle kiše, sinulo je sunce. Jeste da čuvanje deteta pored naših bolesti nije jednostavno, ali mentalno zdravlje i dogovor u porodici znači mnogo u negovanju deteta. Sada nam je sve potrebno, od pelena do veštačkog mleka. Pomoć ministarstva nam mnogo znači - priča Milan.


Pomoć dobile još dve porodice

Vladimir Pešić, zamenik ministra za rad i socijalna pitanja uručio je poklone u istoj vrednosti kao i Antićima, novopečenim roditeljima Nataši i Dejanu Šimandli koji boluju od cerebralne paralize. Pomoć je dobila i Jasmina Barać i njen sin Strahinja koja boluje od mišićne distrofije.

- Ova pomoć je mali podstrek svim roditeljima sa invaliditetom da pokažemo da je porod velika sreća u kući - rekao je Pešić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: