Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:21, 16. 7. 2020.

| Društvo

Maska obavezna u centralnoj dimitrovgradskoj ulici, bazen zatvoren

Autor:Lj. F. Izvor:Južne vesti
Besplatni prevoz najmanje narednih 6 meseci
Maska obavezna u Balkanskoj ulici; foto: Lj. F.

Obavezno nošenje maski i na otvorenom kada nije moguće obezbediti propisano rastojanje, mera je republičkog Kriznog štaba, a Opštinski Štab za vanredne situacije u Dimitrovgradu naredio je da se maska konstantno nosi u centralnoj Balkanskoj ulici i propisao je i kaznu od 5.000 za građane koji ovu meru ne poštuju.

Primena novih, rigoroznijih mere Vlade Srbije i Kriznog štaba kreće od sutra, 17. juna - zabrana okupljanja na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru za više od 10 ljudi, rastojanje od 1,5 metra između osoba i obavezno nošenje maski i na otvorenom kada nije moguće obezbediti propisano rastojanje.

Od istog dana pa do 3. avgusta mere je propisao i Štab za vanredne situacije u Dimitrovgradu, a jedna od glavnih mera je obavezno nošenje maske u glavnoj dimitrovgradskoj ulici.

Svako je obavezan da na otvorenom prostoru, gde ne može da se obezbedi međusobna distanca više od dva metra, koristi masku i da to čini na potpuno ispravan način. Zbog frekvencije ljudi u Ulici Balkanska, obzirom da se smatra da u ovoj ulici ne može biti obezbeđena distanca veća od dva metra, u ovoj ulici je obavezno nošenje maski - kaže se u zaključku Štaba.

Za kontrolu ove mere nadležna je Sanitarna inspekcija i Komunalna inspekcija opštine Dimitrovgrad, a Štab je propisao kaznu od 5.000 dinara za nepoštovanje ove mere.

Nošenje maski je obavezno u zatvorenom prostoru, a opštinski Štab u ovom gradu traži od privrednika da imenuju osobe za kontrolu nošenja maski u svojim objektima i da njihova imena dostave pisarnici opštine Dimitrovgrad najkasnije do 17. jula u 15 sati.

Ova mera odnosi se pre svega na ugostiteljske objekte i prodavnice, a i ovde je propisana kazna od 5.000 dinara za građane i osobe koje kontrolišu nošenje maski.

Ugostiteljski objekti mogu raditi do 21, a letnje bašte do 23 sati uz ograničen broj mesta i propisanu distancu. a nepoštovanje mera vlasnike može koštati 10.000 dinara, ali i zatvaranjem lokala na 10 dana.

Zbog epidemiološke sitaucije najpre je odloženo otvaranja Kupališnog kompleksa, pa je onda propisano da samo lokalno stanovništvo može da ga koristi, a sada je on i zatvoren, novom merom Štaba.

Prestaje sa radom otvoreni bazen u Sportsko-turističkom centru Park, prestaje sa radom hala za sportiste i rekreativce i prestaje sa radom teretana u okviru hale - jedna je od mera.

Okupljanje više od 10 osoba na otvorenom prostoru je zabranjeno republičkom odlukom, a u Štabu za vanredne sutuacije u Dimitrovgradu napominju da to podrazumeva i da se zabranjuju treninzi sportista sa više od 10 osoba.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • ђура

    18:39 // 16. 7. 2020.

    Царибродска улица .

    • Stanko

      19:21 // 16. 7. 2020.

      Sa vikipedije:"Do 1951. godine zvao se Caribrod a te godine je dekretom tadašnje Vlade FNRJ preimenovan, u čast Georgi Dimitrova, bugarskog predsednika. Godine 2008. odbornici Skupštine opštine Dimitrovgrad pokrenuli su inijacitivu da vrate staro ime Caribrod. Odluka o promeni imena je izglasana (za je glasalo 25 od 28 odbornika) ali nije sprovedena".

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: