Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:50, 8. 6. 2023.

| Društvo

Matejevčani dobili Džunićevu podršku u odbrani pašnjaka, od gradonačelnice Niša traže izvinjenje

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Džunić Matejevčani
Protesta verovatno neće biti do naredne sednice Skupštine; foto: JV / Tamara Radovanović

Nakon što su nekoliko puta protestovali ispred gradske Skupštine i u selu zbog odbrane Belog vrha, meštani Gornjeg Matejevca sastali su se sa predsednikom niškog parlamenta Bobanom Džunićem i dogovorili se da na narednoj sednici njihov problem bude prva tačka. Do tada, kažu meštani, protesta verovatno neće biti. Džunić ih podržava i obećava da će se založiti da problem bude rešen u njihovu korist.

Sastanak u Džunićevom kabinetu trajao je oko sat i po. Jedan od sedmoro Matejevčana, koji su bili prisutni, Petar Popović podseća da je odluka doneta olako, netransparentno i po hitnom postupku.

Načuli su, kaže da će tamo biti izgrađene solarne elektrane, pa brinu za vegetaciju, ekosistem, rezervoar vode koji je na parceli, bunare, izvore, ali i za kulturno nasleđe.

Bio je tu i odbornik u Opštini Pantelej Slaviša Dinić iz stranke Zajedno za Srbiju, kao jedan od žitelja. Kako navodi, oni su dobili Džunićevo obećanje i uverenje da će na prvoj narednoj sednici Skupštine Niša prva tačka biti upravo njihov problem.

Predsednik Skupštine je izrazio želju i uverio nas da do stavljanja odluke van snage može da dođe. Večeras imamo sastanak sa ostalim meštanima, odlučnim da ostanu pri svojim zahtevima - navodi Dinić.

Do sednice protesta verovatno neće biti, ali Matejevčani poručuju da od zahteva ne odustaju i da će već dan nakon Skupštine, ako se ne usvoji ono što im odgovara, nastaviti sa štrajkovima.

Meštani traže i da im se gradonačelnica Dragana Sotirovski izvini zato što je za skupštinskom govornicom rekla, kako kažu, da organizator skupa obmanjuje javnost i da uzbunjuje ljude. Zbog toga sa njom, dodaje Dinić, ne žele da razgovaraju pre izvinjenja.

Džunić sastanak opisuje kao konstruktivan, kaže da ističe da je sam pozvao meštane na razgovor i zaključuje da rešenje problema koje su žitelji predložili nije daleko od mogućeg. Kaže da preuzima odgovornost da reši problem.

S obzirom na to da sam preuzeo odgovornost da ovaj problem bude rešen na način koji bi zadovoljio i meštane, lično ću se zauzeti već od ovog momenta i ljudi su mi omogućili da zajedno sa njima odem na lice mesta i utvrdim o čemu je zapravo reč - objašnjava Džunić.

Dodaje da na terenu želi da utvrdi da li se tamo zaista nalaze deponije ili rezervoar vode i poručuje da se nada da će Matejevčani biti zadovoljni odlukama koje će biti donete.

Obećavam da ću celog sebe posvetiti u narednim danima da donesemo odluku koja će biti apsolutno zakonito i na zadovoljstvo meštana - navodi Džunić.

Prema njegovim rečima, nikakav problem mu ne bi bio da zajedno sa njima bude na ulici, jer je, kako kaže, i sam nekada svoje mišljenje izražavao upravo na ulici, ali smatra da to treba rešavati institucionalno.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    19:29 // 11. 6. 2023.

    NJegova rec je svetinja...kao i sefova...

  • Jana

    21:50 // 9. 6. 2023.

    Njegova podrska se ogleda u tome da su eno Matevcani veceras u Beogradu na protestu!

  • Pirindža

    17:41 // 9. 6. 2023.

    Divna podrška od divnog čoveka.Našli su ovog Arsen Lupina.Ugradiće se nešto sto posto.Čovek,taj Džunić je poznat kao poštenjačina kao što su Matevčani poznati kao dobri ljudi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: