Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:45, 11. 12. 2015.

| Društvo

“Mediana” i “Parking servis” pozvani da pomognu “Gorici”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
gorica
JKP "Gorica" i dalje traži pomoć, ali poslovanje i dalje loše; foto: JV arhiva

Javno komunalna preduzeća “Mediana” i “Parking servis” trebalo bi da uplate ukupno 97 miliona dinara JKP “Gorica” kako bi mu pomogli da izađe iz krize. 

Gradsko veće usvojilo je zaključke kojima se pomenutim preduzećima preporučuje da određenom sumom novca “podrže transformaciju” JKP “Gorica”, koja je već dugo u krizi i nedavno je reorganizovana.

Planirano je da “Mediana” da 80, a “Parking servis” 17 miliona dinara.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić kaže da ove sume ne bi trebalo da naruše poslovanje preduzeća i pored toga što Grad za usluge “Mediani” duguje već 470 miliona dinara.

Po onome što ja znam o funkcionisanju tih preduzeća, ovaj izdatak neće naneti nikakav problem u njihovom poslovanju - rekao je Perišić.

vuckovic Vučković: Pomažemo, ali ne može beskonačno; foto: JV arhivaDirektor Javnog komunalnog preduzeća “Mediana” Bratislav Vučković kaže da će preporuka Veća biti ispoštovana.

Uložićemo maksimalne napore da se to ne odrazi na poslovanje. Nadzorni odbor je već zakazao sastanak i verovatno će podržati tu preporuku. “Mediana” ima kreditni potencijal da se još zadužuje, ali to ne znači da će biti beskonačno. Uz redovno plaćanje Grada mi želimo da pomognemo da se urušeni sistem “Gorice” vrati - kaže Vučković.

Ovo je već druga tranša novca koja je planirana kao pomoć “Gorici” u poslednjih petnaestak dana. Naime, na prošloj sednici Veća odobrena je pomoć u vidu uvećanja osnovnog kapitala preduzeća od 100 miliona dinara.

Međutim, taj novac, kako kaže gradonačelnik, još nije uplaćen.

Nije uplaćeno tih 100 miliona, jer je nemoguće uplatiti taj novac iz kreditne linije i to moramo samo iz tekućih priliva. Do sada nastale obaveze “Gorice” prema Gradu su kompletno izmirene - rekao je Perišić.

Podsetimo, na poslednjoj sednici niške Skupštine, “Gorica” je reorganizovana, pa je tako jedan deo radnika prešao u “Medianu”, jedan deo u “Parking servis”, a neki su ostali u “Gorici” koja će ubuduće brinuti samo o grobljima.


Bez sankcija za neuspešan menadžment?

perisisc Perišić: Nisam zadovoljan, ali nisam nadležan za smenu; foto: JV arhivaI pored najredovnije isplate potraživanja u odnosu na skoro sva javna komunalna preduzeća u Nišu, već obećanih skoro 200 miliona dinara i reorganizacije preduzeća, dugovanja su i dalje velika, a radnici još nisu primili platu.

Ipak, gradonačelnik Niša, kako sam kaže, nema načina da sankcioniše rukovodstvo “Gorice” i pored toga što je nezadovoljan njihovim radom.

Više puta sam javno izgovorio da sam nezadovoljan radom menadžmenta “Gorice” i Nadzornog odbora i pred zakonom postoji odgovornost i jednih i drugih. Treba razgovarati na nivou vladajuće koalicije o ovome - rekao je Perišić.

Naglasio je ono što je isticao i nekoliko puta ranije - direktore i menadžment javnih i javnih komunalnih preduzeća postavlja i smenjuje Skupština Grada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nikola

    12:27 // 12. 12. 2015.

    parking servis moze i mora, dovoljno su nas opljackali!

  • shaft

    19:35 // 11. 12. 2015.

    A tu je i cuveni "kec iz rukava",kad se nema argumenata-Narod je na izborima rekao svoje!Ako vam je dobro,onda nista!

  • Moca

    16:20 // 11. 12. 2015.

    Strasno je da niko nema osnova da sankcionise Upravne odbore i rukovodstva Javnih preduzeca.Sve njihove mutne radnje,partijska zaposljavanja i sl. moramo platiti mi gradjani a da niko za to ne odgovara.Kao niko nije primetio rast zaposlenih u ekonomskom, pravnom i IT sektoru Gorice

    • Pera

      00:54 // 12. 12. 2015.

      Sve se može kad se hoće, pogotovo u partijskoj državi kao što je Srbija. Ako se nešto ne dešava, to je zato što neko to ne želi, a ne zato što to nije moguće.

      Vladajuća većina odlučuje o Telekomu, o Gašiću, o zaposlenima u javnom sektoru, ..., a ne može da reši problem neadekvatnog rukovodstva "Gorice"?!

      Što mi se nešto sisa neko veslo sada, čudo jedno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: