Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:43, 11. 9. 2018.

| Društvo

"Mediana" za više od milion evra kupuje nove kamione za sneg i smeće

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Kamion smeće Mediana
Mediana posle mnogo godina sprema veću nabavku vozila; Ilustracija; Foto: Vanja Keser

Gradsko veće Niša odobrilo je Javnom komunalnom preduzeću Mediana da kupi na kredit 5 kamiona kipera kojima se čisti sneg, isto toliko kamiona za odvoženje smeća, kao i četiri auto-čistilice. Nova mehanizacija, kako je rekao direktor Mediane Dragoslav Pavlović, koštaće oko 150 miliona dinara.

Pavlović je istakao da održavanje starih mašina košta Medianu čak 80 miliona godišnje, te da je mnogo isplativije da se pare ulože u novu mehanizaciju.

Tokom zime je uvek problematično to što nema dovoljno kamiona da očiste sve gradske ulice, a kupovinom novih, preduzeće će raspolagati sa 10 velikih vozila za sneg. U planu je i nabavka raonika i posipača soli kako bi se obogatila oprema Zimske službe. Kamion sneg Zimska služba bi trebalo da duplira broj veliih kamiona za čišćenje snega; Ilustracija; Foto: A. K.

Dupliraćemo broj vozila za čišćenje snega, a tokom leta će kiperi služiti za prevoz zemlje i otpada do deponije - rekao je Pavlović.

Kiperi će, dodaje, koštati 49,8 miliona dinara, dok će 10 miliona više biti plaćeni auto-smećari. Tako će, objašnjava direktor Mediane, biti podmlađen vozni park preduzeća.

Unapredićemo i uslugu odvoza smeća, tu su naročito problematični kamioni sa bubnjevima koji su stari 25 do 30 godina - objašnjava direktor Mediane.

Još tri veće i jednu manju auto-čistilicu nameravaju da nabave preko istog kredita, za šta je planirano da se utroši ukupno 42,9 miliona dinara. Ovakva vozila koja Mediana poseduje stara su više od 12 godina, iako im je, kako objašnjava Pavlović, radni vek sedam do osam godina. Zbog toga njihova popravka puno košta. Inače, oni služe za čišćenje trgova, parkova, ulica, pešačkih zona.

Skoro nam je stigao račun za popravku auto-čistilice u iznosu od 520.000 dinara. Bio sam iznenađen koliko nas košta popravka ovog vozila, a bilo je potrebno da se nabavi lanac koji pokreće mehanizam - objašnjava Pavlović.

Inače, kredit za kupovinu novih kamiona uzeće kod banke Inteze, a direktor kaže da je kamata od 1,5 % povoljna. Dodaje da će rate plaćati po pristizanju para od Grada, s obzirom na to da su dugovanja lokalne samouprave ovom preduzeću oko 400 miliona dinara, te da treba da budu vraćena narednih pet godina.

Podsetimo, iz Mediane je pre godinu dana najavljeno da će preduzeće kupiti nova vozila, a od tada su, kako kažu iz preduzeća, nabavljeni kamion kiper za 11,8 miliona i utovarivač za 18,4 miliona. Osim toga, kažu da su kupili i tri auto-smećara za ukupno 33,8 miliona dinara, kao i multifunkcionalno vozilo koje je zajedno sa priključnim uređajima plaćeno oko 14 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    23:49 // 12. 9. 2018.

    Jel ce da se namestaju tenderi ili ce da podele kintu izmedju sebe?

  • Aperkat

    19:18 // 12. 9. 2018.

    Obavestite direktore i gradske oce da je Tito umro!

  • Sanja

    09:45 // 12. 9. 2018.

    Resor...Pola pije pola Šarcu daje...Narod plaća li plaća Medijani...Ima i za izvršitelje i direktorijum i za ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: